Реклама / Ads
3| 6310 |30.06.2008 НОВИНИ

Човек на Румен Петков помолен да напусне МВР

.
Александър Петров, шеф на кабинета на вътрешния министър, е освободен от поста. Още преди 12 дни той бил помолен да освободи канцеларията, без да се вдига много шум, научи Frognews.bg.
 
За да му бъде запазено достойнството към медиите била пусната „новината", че сам е подал оставка. Той е един от най-верните хора на ексминистър Румен Петков, известен с участието си във взимането на редица кадрови решения в МВР, коментират запознати. Други го наричали „сивия кардинал", който бил като сянка на Петков.

Петров бе замесен в скандал още преди три години, когато името му се оказа сред лобисти за издаване на лиценз на хазартен бос. По-късно нещата утихнаха, тъй като проверка установила, че приближеният на министъра не е нарушил закона. Петров е математик по образование, бил е съветник на Жан Виденов, както и член на ЦИК.

Новият министър Михаил Миков тактично изчакал Петров сам да подаде оставка след като патрона му си тръгна от министерството, но след като такава не последвала - не толкова тактично му било подсказано, че е добре да си тръгне.

Агенция „Фокус" съобщава, че и зам.-министър Горан Йонов бил депозирал оставката си преди седмица. Все още обаче нямало информация дали премиерът Станишев я е приел.

Междувременно началникът на Гранична полиция Красимир Петров бил предложен за временно изпълняващ длъжността шеф на Националната полиция. Той бил от т.нар. „група на Петровците", за които отдавна се говори, че трябва да си ходят от вътрешното ведомство. Засега обаче кадровата метла не била стигнала до него.

Оставка подаде Валентин Петров като главен секретар, но все още е на щат в министерството. Доскорошният директор на Националната полиция Веселин Петров също си тръгна. Обяснението му бе, че никой не зачитал мнението му.

Очаква се Михаил Миков да подмени и голяма част от средния команден състав с млади и способни служители, които дълго време не били развивани в кариерата. Става дума за хора, които са на „ти" с интернет и знаят езици. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5317 |30.06.2008 Изборите не били сблъсък на корпоративни и лични интереси, откри Р. Петков . 10| 4977 |26.05.2008 Р. Петков: Да престане блъскането по МВР . 3| 4714 |22.05.2008 Велчев поиска сваляне на имунитета на Петков, той сам си го даде . 4| 4575 |21.05.2008 Велчев праща на Пирински утре искането за имунитета на Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads