Реклама / Ads
10| 5937 |13.06.2015 НОВИНИ

Чуков: България е разградена държава, доказва го взривът в Анево

.
Случаят с взрива на полигона в Анево показва, че България е разградена държава, заяви в интервю за "Хоризонт" анализаторът Боян Чуков.
 

За мен цялата тази история около Анево и този взрив, който за съжаление доведе до човешки жертви показва, че на практика България като държава е разградена тотално, след като министърът на отбраната тепърва ще разбира за какво става дума. Бих искал да обърна внимание, че в България има междуведомствен съвет, който се занимава с подобни въпроси. Там има двама съпредседатели – единият на Министерството на отбраната, другият на Министерството на икономиката. Вътре членове са зам.-министър на външните работи, зам.-министър на икономиката, зам.-министър на финансите, представител на НРС и представител на ДАНС.  Оперативно всичко се движи от междуведомствена комисия. В нея директор е генерален директор в Министерството на икономиката и там не може да стане нищо без подписа на този директор, а уведомление се праща веднага до Митници и от заинтересованите институции, обяснява Чуков.

 

Има два етапа – лицензиране и износ. При лицензирането се пише молба до председателя на ДАНС, който трябва да бъде в течение на всичко това и във всички случаи, като този, трябва да има оригинален сертификат за краен потребител или международен сертификат за внос от страната на крайния потребител. Виждате, че законодателно всичко е перфектно и в България се оказа, че ние тепърва ще поставяме задача на Военна информация да информира министъра на отбраната, след като по документация и съгласно  технологията в такива случаи, всички заинтересовани български институции трябва да са наясно за какво става дума. Няма значение, че е частна фирма. Дали фирмата ще бъде частна и е изнасяла оръжие, което е с произход от България, то отново трябва да получи разрешение от българските институции, обаче какво се получава на практика? Имаме от може би 10-ина години приватизиране на сектор "Отбрана", констатира Чуков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5331 |13.06.2015 Михаил Миков: Изборът на Станишев е оценка за него, за БСП и за България . 0| 6540 |12.06.2015 Standard&Poor‘s потвърди кредитния рейтинг на България . 7| 4409 |12.06.2015 България може да разпределя азерски газ към Европа . 0| 5502 |12.06.2015 Вижте къде ще спират планирано тока в Западна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads