Реклама / Ads
13| 7148 |03.01.2014 НОВИНИ

Чувал с фесове за областния на Варна

.
Граждани щурмуваха сградата на областната управа, искайки оставката на областния управител Иван Великов заради негово решение да отмени декемврийската сесия на Общинския съвет. Те му изсипаха като подарък чувал с хартиени фесове.Сред върнатите решения на местните депутати са преименуването на 215 местности с турски имена, намаляването на такса смет, налогът за автомобили и туристическият данък.
 

Протестиращите скандираха „Оставка" и „Мафия", издигнаха няколко плаката срещу губернатора и „украсиха" табелата на сградата с надпис „Варненски вилает", предаде Дарик.Хората са на мнение, че сесията е върната главно заради решението за смяната на турските имена на 215 местности.

„Политиците в България в тази тежка обстановка трябва да имат преди всичко топки. Определено този областен управител няма топки", заяви протестиращият Николай Петков.


Протестиращите, водени от независимия общински съветник Костадин Костадинов, поискаха среща с Великов, за когото бяха подготвили „подаръци" - чувал с хартиени фесове и медал от тенекиена капачка с изрисуван на него полумесец.Губернаторът отказа да слезе, но покани трима представители на недоволните граждани на разговор при него. Това вдигна напрежението.
Протестиращите опитаха да се качат при губернатора, но бяха спрени от охраняващи стълбището полицаи.

Костадинов и още няколко от протестиращите все пак успяха да се качат при областния управител, като му поискаха обяснение за обжалваните решения от декемврийската сесия на местния парламент.

"Нямам нищо против смяната на имената, както и против всички останали решения", заяви в отговор Великов.Той отново обясни, че е върнал за преразглеждане решенията на Общинския съвет заради нарушаване на правилника за работата му:„Ако бъде спазен законът, няма да ги спра, разбира се. Правилата в тази държава трябва да се спазват".

Той бе категоричен, че не му е оказван политически натиск и скоро няма да подаде оставка, като би си тръгнал, само ако Министерски съвет реши да го освободи.Областният управител сподели, че няма да излезе навън при искащите оставката му заради „враждебната атмосфера". Той отказа да приеме „даровете" на протестиращите, а изсипването на хартиените фесове на земята и подритването им окачестви като хулигански действия.

Великов призна, че е редови член на БСП, но взема решения и се изказва от позицията на областен управител.

Костадинов пък се закани да сезира прокуратурата за злоупотреба със служебно положение на областния управител и нанесени имуществени вреди на варненци. Напомни, че едно от приетите решения на декемврийската сесия е намаляване на такса смет и данък МПС."В момента плащането става на старите ставки и това ощетява варненци, решили да платят налозите в първите дни на годината", посочи общинският съветник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 167| 9775 |25.12.2013 Дядото – Мраз приготви чувал с „Оставка” . 10| 5491 |03.12.2013 Първанов от втора ръка чувал, че е подслушван . 11| 5205 |04.11.2013 Областният на Пловдив: Шамар съм за интересите на Тотев . 1| 5532 |06.09.2013 Българин ще плува, вързан в чувал, в Охридското езеро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads