Реклама / Ads
32| 7108 |31.10.2020 НОВИНИ

COVID-19 у нас: Пак антирекорди /информацията се актуализира/

.
Източник: БГНЕС
Близо 2900 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. За денонощие пък вследствие на инфекцията в страната са починали 29 души. Това показват данните на Единния информационен портал. Динамиката на епидемичната ситуация следим през целия ден.
 

Заради заразени медици: Неврологичното отделение в Ловеч спира приема

 

Преустановява се приемът на пациенти в Неврологичното отделение на МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Причината - липса на персонал.

 

Лекар и медицинска сестра от отделението са дали положителен резултат при тест за COVID-19, информират от bTV, позовавайки се на информация от Регионалната здравна инспекция в града. През седмицата беше съобщено за още две медицински сестри и един лекар от отделението, заразени с коронавирус.

 

Пациентите ще бъдат пренасочвани към МБАЛ-Троян.

 

Вирусолог алармира: Случаите на COVID-19 са повече. Много хора не се тестват

 

Пореден сигнал за това, че данните за епидемията в страната са "върхът на айсберга" дойде и от вирусолога проф. Радва Аргирова, която бе част от временно сформирания Експертен медицински съвет.

 

Тя заяви, че много хора със симптоми на COVID-19 не се изследват за наличие на инфекцията. Това означава, че заразените с коронавирус у нас вероятно са драстично повече от обявения брой.

 

Повече от интервюто и може да видите тук.

 

Говорителят на Спешна помощ: Ако не престанем да измъчваме екипите, системата може да колабира

 

Емоционален призив и сълзи в ефира на Българската национална телевизия от говорителя на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

 

За повече колективна отговорност и внимание към лекарите, които са на прага на силите си призова Сунгарска.

 

Повече от интервюто й може да видите тук.

 

От утре: Столичните заведения със скъсено работно време заради COVID-19

 

От утре до 12 ноември - вечерен час за нощните завадения в столицата. Предложението за намаляване на работното време дойде от браншовите организации. Мярката се въвежда заради опита на някои барове и дискотеки да заобиколят заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов. 


Заповедта засяга и питейните заведения и ресторантите, които от утре ще работят до 23.30 ч. 


Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина.

 

 

Отново рекорд: Близо 3000 души са заразените за денонощие

 

2891 са регистрираните нови случаи в страната. Данните са при направени 12 634 теста. С тях общият брой на заразените с коронавирус в страната достигна 51 041. Активни от тях са 29 910.

 

Рекорд е отчетен в столицата. За изминалите 24 часа в СОфия са били регистрирани 1059 новозаразени.

 

2 447 са настанените в болница. От тях 165 са в интензивни отделения.

 

Висок е и броят на жертвите на инфекцията. 29 души са починали за последните 24 часа. С това общият им брой достигна 1254.

 

Със 128 се е увеличил броят на излекуваните. Така общият брой на преборилите инфекцията достигна 19 877.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5213 |30.10.2020 Корнелия Нинова е приета във ВМА заради COVID-19 . 3| 4913 |30.10.2020 Красимир Гаджоков: Правителство пропусна обяснителната кампания за втората вълна на COVID-19 . 10| 4537 |30.10.2020 Шефът на АПИ: Ремонтите вървят по график независимо от COVID-19 . 26| 8660 |30.10.2020 Заведенията с вечерен час. Вижте всичко за ситуацията с COVID-19 у нас /информацията се актуализира/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads