Реклама / Ads
49| 5345 |06.09.2013 НОВИНИ

Да! Има доказателства, сочещи към Башар Асад за химическата атака

.
Башар Асад
Доказателствата сочат, че режимът на сирийския президент Башар Асад е използвал химическо оръжие при атаката в близост до Дамаск през миналия месец. До това заключение стигнаха министрите на отбраната от страните в ЕС, предава АФП.
 

"Има много признаци, че режимът е използвал химическо оръжие", подчерта литовският министър на отбраната Юозас Олекас пред колегите си в ЕС на среща във Вилнюс. Литва в момента председателства ЕС на ротационен принцип, съобщи Фокус.


Британското министерство на отбраната също потвърди използването на зарин в Сирия. Специалисти потвърдиха данните, че на територията на Сирия е използвано отровното вещество зарин, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Би Би Си. Той посочи, че специалисти от лабораторията на министерството на отбраната са извършили анализ на взетите в Сирия образци от почвата, както и от дрехи, а след това са представили своите изводи пред ръководството на министерството на отбраната. 
 

Военното ведомство потвърди информацията, че пробите наистина съдържат следи от зарин. Премиерът в частност призова да се активизират усилията за оказване на помощ на бежанците и за ускоряване на подготовката за провеждане на преговори за урегулиране на кризата.

Северноатлантическият алианс не смята да разширява своята роля в сирийския конфликт, освен предоставянето на площадка за дискусии между съюзниците и защитата на Турция, заяви говорителят на НАТО Робърт Пшел, цитиран от Би Би Си. 

Премиерът на Италия Енрико Лета в разговор с президента на САЩ Барак Обама призова да се потърсят и разгледат пътищата за политическо решение на сирийската криза. Това съобщиха източници в италианската делегация на срещата на Г20 в Санкт Петербург, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно ръководителят на сирийския парламент призова Конгреса на САЩ да гласува против предприемането на военни действия срещу сирийския режим, предаде АФП, цитирайки агенция САНА.
 

„Призоваваме ви да не приемате необмислени мерки, след като имате възможностите да насочите САЩ от пътя на войната към пътя на дипломацията", подчерта председателят на сирийския парламент Джихад ал Лахам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5729 |28.08.2013 Соломон Паси: Башар Асад трябва да се отстрани . 15| 5284 |26.09.2012 Плевнелиев: Първо доказателства, после ще посочим виновника за атентата в Бургас . 35| 5874 |02.08.2011 Първанов - единствен приятел на сатрапа Башар ал Асад . 91| 8076 |22.01.2011 Р. Миленов: Имам доказателства, че записите са автентични!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads