Реклама / Ads
2| 5911 |12.11.2009 НОВИНИ

Дадоха ход на Маргините!!! Разпитаха Пашата

.
Братята Маргини
Днес за първи път след около 2 години застой, Софийският градски съд даде ход на делото срещу братята Маргини - Красимир и Николай Маринови.
 
През последните месеци делото беше отлагано заради проблемите със сърцето на един от подсъдимите Иво Карагеоргиев. Днес обаче болният Карагеоргиев се яви в залата.

Близо 2 месеца медици не искаха да правят повторна експертиза на болния подсъдим. Сценарият се повтори и днес, когато стана ясно, че петима медици са отказали да направят експертиза на здравословното състояние на Карагеоргиев, тъй като никой не ги уведомил, че са посочени като експерти, а и те не желаят.

Адвокатът на Карагеоргиев поиска да не се дава ход на делото, тъй като все още не е ясно дали той може да участва в процеса, без това да му навреди здравословно. Според адвокат Любомир Владимиров неговият клиент е излязъл на своя отговорност от лечебното заведение, в което се лекува. Имало сериозна опасност за здравето на подсъдимия.

“Всички знаете как съм”, каза Карагеоргиев пред журналисти на излизане от залата. “По-бавно, зле съм”. помоли той съдебните ченгета, които го извеждаха от съдебната палата.

По делото днес бе разпитан и Румен Николов – Пашата, който е бил съдружник на братята Маргини до 1999 година. Той каза, че са имали обща фирма с Красимир Маринов, която обаче никога не е развивала дейност. Във фирмата “Интергруп” Николов бил в съдружие и с Младен Михалев – Маджо, Венцислав Стефанов, Стоил Славов и Милчо Бонев – Бай Миле.

Румен Николов обясни, че се е разделил със съдружниците си в добри отношения и не е имало пререкания между тях. Пашата допълни, че е чувал от медиите за скандали между бившите си бизнес-партньори, но нямал представа за какво става дума. Сега Николов не поддържал връзка с тях. Румен Николов обаче не помогна на прокуратурата да докаже обвинението, тъй като заяви, че не е запознавал Красимир и Николай Маринови с оръжейния търговец Петър Попов.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6418 |11.11.2009 БСП: Борисов да се покае за Цветелина, Пашата, Йосич... . 3| 7365 |04.11.2009 Раздадоха годишните награди на СБЖ . 11| 6132 |19.09.2009 Отцепници на Сидеров създадоха "Атака" 2 . 9| 4847 |17.09.2009 Разпитаха бивш зам. министър срещу Батко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads