Реклама / Ads
0| 4971 |22.10.2007 НОВИНИ

Дъждът пак блокира движението

.
Както обикновенно у нас като падне малко повече дъжд настъпва пълен хаос. Не по-различна е картинката и през днешния ден. Валежите блокираха движението из столицата. Тротоарите пък заприличаха на малки водоеми.
 

Проливните дъждове станаха причина за катастрофа на два тролея  №9 в кв. „Борово”. Пътното произшествие е в резултат на несъобразена скорост на единия тролей, който се удря в спрелия пред него друг тролей. Цялото задно стъкло на предната кола е начупено. За щастие в момента на удара не е имало хора в близост до стъклото и пострадали няма. Спрелите превозни средства обаче задръстили движението и на други четири тролея малко преди пазар на кв.„Борово”. Хората чакат на спирките под дъжда с надеждата скоро да се предвижат.  

Пак заради лошото време на булевардите „Бъкстон” и „Цар Борис III” трамвай  №5 излезе от релси и се наклони опасно на една страна. Няма пострадали с изключение на ватмана, на който му прилошава от уплаха, и е откаран в болница. Причината е човешка грешка.

Камион на столична фирма за извозване на отпадъци „Чистота” пропадна в дупка при преминаването по ул. „Васил Друмев” и затвори движението. Шофьорът на камиона обяснява, че опасното място не се е виждало, тъй като било затрупано с подобен на пясък материал, който обаче е пропаднал при преминаването през него. Живущите в района твърдят, че дупката е изкопана при дейност на ВиК. Все още не се знае дали камионът има счупени части. Работниците изчакват да бъде изтеглено превозното средство.

img_5934.jpg  снимки Вяра Йовева

Дъждът е причина и  за 40 мин. закъсняване на автобусите на градския транспорт. От дружеството уточниха, че с най-голямо закъснение се движат автобусните линии, които минават през кръстовището на „Орлов мост”. Затруднено е движението на 4-ти километър, на булевард „Цариградко шосе” и на последната спирка на трамвая в квартал „Орландовци”. Наводнени участъци има и по булевардите „Цар Борис III" и „Тодор Каблешков.

До момента няма постъпили сигнали за сериозни наводнения в следствие на дъждовете, съобщиха  от „Гражданска защита”, предаде агенция „Фокус”. Има подадени сигнали за наводнена улица в района на базар „Илиянци”, както и за паднали дървета и клони, които се отстраняват от „Гражданска защита”.

Движението по линията в посока центъра е спряно. Заради преливане на р. Елешица остава затворен пътя Банско - Гоце Делчев.
Затруднено е движението през Петроханския проход, заради хлъзгавия път. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5150 |22.10.2007 Тайм аут в учителския протест . 6| 5519 |22.10.2007 Николай Николов, говорител на ЕСК: "Правителството нищо не дава" . 3| 5357 |22.10.2007 Дебат по време на стачка . 0| 4710 |21.10.2007 Предизборна треска тресе Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads