Реклама / Ads
4| 5908 |28.03.2014 НОВИНИ

К. Дал: ДПС няма скрупули с кого ще пие кафе

.
Касим Дал
Три години и половина Делян Пеевски и кръга около него в ДПС беше малкият партньор по време на управлението на ГЕРБ. Сега те са големият партньор във властта, който управлява с БСП и Атака, каза в интервю за Дарик радио бившият зам.-председател на ДПС и създател на партия „Свобода и достойнство" Касим Дал.
 

Според него е рано да се говори за бъдещо партньорство между ДПС и ГЕРБ след срещата между Борисов и Местан в Кърджали: „Ако това е излизането на задкулисието на светло, аз приветствам едни такива срещи, но както винаги аз се съмнявам. Според мен става въпрос за знак към БСП и специално към Станишев заради „изпуснатата" реплика - сравнението с Крим и Кърджали. Видяхте след това развитието на нещата в парламента. БСП бяха поставени до стената. В моята бивша партия обичат много знаците. Това трябва да се разчита като знак, че ДПС няма скрупули с кого ще седне да пие кафе. Проблем има, когато това не се прави в интерес на избирателите за дребни сметки или на инат на някого".

 

По думите му никой не трябва да отписва ГЕРБ от политическата сцена, напротив: „Никога не съм крил това мое мнение и де факто, те вече с полупризнанията и на Цветан Цветанов относно Делян Пеевски за срещите - тези истини излязоха наяве. Лошото е, че тези неща не се казват докрай. Партньор на ГЕРБ беше Делян Пеевски и кръгът около него и те бяха малкият партньор. ГЕРБ не можаха да се усетят, че ги лъжат. Сега големият партньор са Пеевски и ДПС, и управляват с БСП и Атака. Думата се чува само на този кръг. Неясното кадруване е проблем. Не виждам ДПС да преяждат с власт. Злоупотребява се от ръководството и от този кръг - кликата, която де факто управлява - и БСП, и ДПС, и Атака. Касим Дал подчерта, че Реформаторският блок и ГЕРБ трябва да си сътрудничат, но реформаторите нямат доверие на хората на Борисов, защото липсвало ясно признание за начина, по който ГЕРБ са си взаимодействали с кръга около Пеевски и ДПС.

 

„Трябва да си кажат нещата докрай. Недоверието към ГЕРБ идва оттам. Нека да започнат на чисто. В тези неща е участвал най-вече Цветан Цветанов и оттам идва недоверието на Реформаторския блок дали може докрай да се вярва на всичко това, което някой път предлагат. Аз съм „за" това, защото ГЕРБ са фактор, ГЕРБ са политическата сила, която днес, искаме не искаме, представлява дясното. Ние с тях би трябвало да си контактуваме, би трябвало когато имаме една цел - да падне това правителство, заедно да действаме. Това трябва да се прави пред хората открито и ясно", каза още Касим Дал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5745 |27.03.2014 Т.Дончева: "Движение 21" няма да участва в евроизборите . 4| 5624 |27.03.2014 Греков успокои: Агнешкото и яйцата няма да поскъпват . 38| 5616 |27.03.2014 Борисов: Няма лошо лидери на партии да пият по една вода . 33| 5043 |27.03.2014 ДПС и БСП няма да подкрепят ГЕРБ за Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads