Реклама / Ads
8| 6517 |05.12.2018 НОВИНИ

Данъчен адвокат: Несериозно е проверката на Горанов да трае само 20 дни

.
Адвокат Атанас Черногорски и политическият PR Весислава Танчева.
Корупцията не е само в даване на подкуп. Една корупция може да е изградена и на лоялност, зависимост и чадър върху определени структури и фирми. Трябват отговори на въпросите: Кой пази Горанов? Чий министър е той? Защо не може да му бъде поискана оставката?
 

Така адвокат Атанас Черногорски и политическият PR Весислава Танчева коментираха в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“ скандалът с жилището, в което живее безвъзмездно финансовия министър Владислав Горанов и очакваните резултати от проверката на КПКОНПИ.

 

Политическият PR Весислава Танчева коментира, че въпросът е как са правени ревизиите. Има схема в начина по който това се случва. Подава се информация на медиите за някакви диспропорции в приходите на някой, излизат публикации, активира се НАП да прави проверка, следа задействане на КПКОНПИ, следват съд и присъда. По тази схема в момента има няколко такива случая. Например проверките на Соня Култуклиева, Трябва и Горанов да мине по точно тази схема от проверки.

Губят се месеци в които никой не знае той с какво се е занимавал след като напуска депутатското си място до момента в който става министър. Къде е бил в тези 4 месеца, работил ли е някъде за кого е работил за по-висока заплата.

 

Има много въпроси, на които трябва отговор. Защо не можем да поискаме оставката на Горанов? Защо няма да му поиска Борисов оставка? Кой пази Горанов? Чий министър е той?

 

Когато БОЕЦ поискаха ревизия на Пеевски какво се случи? НАП написаха данъчната декларация на Пеевски. И аз искам данъчните да ми пишат декларацията. Има поне още един формален повод да се сезира институция в случая с Горанов – това е сигналът на БОЕЦ срещу Горанов внесен в КПКОНПИ.

 

Според адвокат Черногорски има много повече неща, които трябва да се проверят, не е само един апартамент в който живее финансовия министър Владислав Горанов.

 

Всичко трябва да се разглежда като един пчелен кошер. Трябва да се проследят всички в този кошер, връзките им. За 20 дни това не може да се направи, този срок е прах в очите. Трябва проследяване на парични потоци на фирми и фондации в други държави. Когато има една фирма с 6 цифрена печалба и 6 цифрена загуба следващата година редно е да се провери как се е появила чак такава загуба.

обясни той.

 

Горанов, когато напускаше депутатсването си обясни, че му е ниска заплатата. Как може да се обясни защо се е върнал на държавна работа с по-ниска заплата тогава.

Корупцията не е само в даване на подкуп. Една корупция може да е изградена и на лоялност, зависимост и чадър върху определени структури и фирми.

 

Когато  КПКОНПИ проверява публични лица приема констатациите на НАП, но когато проверява други лица не ги приема. Как може да се обясни това? Има порочно двустранно тълкуване и прилагане на закона. През януари ще бъде публикуван анализ на двойния стандарт на комисията, съобщи адвокат Черногорски.

 

В пчелния кошер има война, но кой кого ще изгони от кошера предстои да се видят, заключи адвокат Черногорски.

 

Непрекъснатото оронване на престижа на управляващата коалиция й се отразява, но докато самият Борисов не реши, че не иска да управлява, това правителство не може да бъде свалено независимо от скандалите, които излизат един след друг. Правителството може да си изкара мандата, но по улицата не се търкаля властта. Докато протестиращите не се обединят това правителство може да има дълъг живот, каза в края на разговора Танчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5777 |30.11.2018 Адвокат: Защо се търпи прокуратурата от времето на Вишински? . 2| 3758 |29.11.2018 Пипнаха данъчен с 15 000 лева подкуп . 2| 4283 |16.11.2018 Френски адвокат: Семейство Баневи не искат да се връщат в България . 3| 5638 |14.11.2018 БОЕЦ призова за данъчен протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads