Реклама / Ads
9| 6115 |20.10.2010 НОВИНИ

Данъчен патрул тръгва с лодки край Ивайловград

.
Междуведомствената комисия е констатирала, че на територията на несъществуващото село Ставри Димитрово /т.н. митничарско село/ са изградени три трафопоста, единият от които в заливната зона на язовира. От тях са се снабдявали с ток останалите постройки, съобщи Кросс.
 

Областният управител на Хасковска област Румен Данев запозна медиите с досегашните резултати от проверката на незаконните обекти около язовир „Ивайловград". Захранването с вода е ставало също с общ водомер. Единственото изключение на нов водопровод е до вилата на подалия оставка шеф на свиленградската митница Стефан Марашев. Сега електроразпределителното дружество ЕВН и ВиК трябва да съобщят кой е бил абонатът, който е плащал разходите. Срокът за изготвяне на сведението е 22 октомври. Представители на Басейнова дирекция са намерили- бетонови колчета, с които е очертана чашата на язовира. Един от раперите бил в частен имот. В село Малки воден са открити 11 фургона и бараки, захранвани с кабел 150 метра от постройка на бившето ТКЗС. На мястото не са намерени никакви обитатели.

Утре представители на общинската администрация в Маджарово и на РПУ ще посетят отново мястото. Въпреки че са в чашата на язовира, премахването на временни постройки е в компетенциите на местната власт, каза областният управител. Той е издал нова заповед за продължаване на проверката. Ще бъде заангажирана ИАРА, тъй като целият язовир ще се обиколи с лодка. През 2009 г общинската администрация в Маджарово е изпратила в ДНСК актове за незаконни постройки край селата Малки воден и Бориславци, но нещата не са се задвижили. През 2000 г пък тогавашният министър Евгени Чачев подписал заповед за изграждане на ваканционно селище „Арда". Община Любимец направила кадастрален план, от който ясно се вижда, че голяма част от парцелите са в заливната зона на язовира. По-нататъшни действия за изпълнение на заповедта не са последвали, каза Румен Данев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5606 |20.08.2010 Първите продукти "Стара планина" тръгват към пазара . 3| 5756 |10.07.2010 Министри и студенти карат колела към дома на Бойко Борисов; тръгват от "Дондуков" 2 . 15| 5258 |27.06.2010 Македонски българи тръгват на шествие . 5| 9054 |19.05.2010 Заплашват с убийство данъчен №1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads