Реклама / Ads
7| 5077 |26.06.2011 НОВИНИ

Данъчните атакуват по 7 дни и нощи

.
Новият режим на работа на практика означава, че бирниците могат да дойдат на проверка по всяко време.
 

Данъчните служители започват масови проверки вечер, нощем и през почивните дни, съобщиха от Националната агенция за приходите в събота, пише Труд. От приходната агенция уточняват, че значителна част от инспекциите вече ще се правят след края на обичайното работно време - 17,30 ч, както и в събота и неделя. Причината за промяната в работния график на данъчните е, че често търговците отчитали коректно оборотите си през деня, но след края на работното време на чиновниците от НАП спирали да издават касови бележки.

Вече са започнали масови съвместни проверки на данъчните и Главната инспекцията по труда (ГИТ) в цялата страна. Особено внимание ще се обърне на курортите по Черноморието. Двете ведомства ще търсят работници, които фиктивно се осигуряват на 4-часов работен ден, а в действителност работят много повече. В петък вечерта в заведения в столичния Студентски град са открити фрапиращи нарушения. Съвместните акции на ГИТ и НАП са започнали с проверки на 21 ресторанти, заведения за хранене и нощни клубове в Студентския град в София.

Инспекторите са открили кръчма, в която целият персонал нямал трудови договори. Санкцията за подобно нарушение стига до 15 000 лв. за всеки необявен трудов договор. Друго повсеместно нарушение, което инспекторите са констатирали, е формалното осигуряване на 4-часов работен ден. В действителност персоналът на заведенията работи осем и повече часа.

От 159 работещи в проверените заведения 81 са декларирали заетост на половин работен ден
. Открити са 13 души, работещи без договор, един дисководещ на граждански договор и двама, които твърдят, че работят общо 40 часа месечно. На всички нарушители ще бъдат съставени актове за недекларирани трудови договори и заради неверни данни, посочени в осигурителните им декларации. Санкцията за последното нарушение достига до 5000 лева, уточняват от приходната агенция.

Основният акцент в контролната дейност на НАП до края на летния сезон ще бъде именно спазването на трудовото законодателство. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6053 |14.06.2011 Цветанов: Нямаше да атакуват Янева, ако беше близка на Ал. Петров или на Сумиста . 0| 5603 |26.05.2011 БГ студенти "атакуват" парламента в Страсбург . 4| 4700 |16.05.2011 Двойкаджиите атакуват вузовете . 2| 5332 |02.05.2011 Подаваме данъчните декларации последно днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads