Реклама / Ads
25| 7318 |06.04.2019 НОВИНИ

Данаил Кирилов: Много по-нисък съм от премиера

.
Данаил Кирилов Източник: БГНЕС
”Много по-нисък съм от премиера”. Това заяви в предаването „Тази събота” новият правосъден министър Данаил Кирилов, индиректно признавайки, че следва послушно нарежданията на Бойко Борисов.
 

"Не целувам ръка", отрече той.  

 

На правосъдния министър му бе показан тв кадър, на който той е приклекнал до министър-председателя. „Това е в напрегнат момент. Най-вероятно става дума за Изборния кодекс”, обясни Кирилов.  

 

Кирилов обясни защо е напуснал БСП: „През 2005 г. при частнични избори беше избран Борисов. При неговото идване всичко се преобърна в общината. Напуснах БСП, защото бях против замените. Моята позиция не беше удобна за групата”.

 

Относно упреците, че прокарва лобистки текстове в Народното събрание, той заяви, че винаги се е „борил за качеството на законодателството”. Да припомним, че именно той освободи общинските съветници от задължението да подават имуществени декларации. Освен това по негова инициатива бяха приети редица удобни за прокуратурата текстове, които ни отдалечиха от европейското право и от принципите на правовата държава.

 

Попитан дали скандалът с апартаментите е морален или законодателен проблем, Кирилов отговори: „Морален проблем има с оглед на възприятията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти''.

 

В карикатурите с неговия лик той видя стремеж за участие в политиката: „Няма свобода на творческата изява, използва се изкуството, за да се влезне в политическа битка”.

 

Докато Данаил Кирилов беше депутат, прокара поправка, с която шефът на КПКОНПИ вече може да не е юрист с 10-годишен стаж, а и човек от сферата на сигурността.

 

„Няма личен подтекст в това предложение, не е свързано със скандала с Пламен Георгиев. Това е резултат от анализа на едногодишната дейност на КПКОНПИ и това предложение произхожда от самата комисия. С колегите го обсъдихме и го подписахме миналата седмица, не сме знаели каква ще е динамиката с казуса с Георгиев, просто съвпаднаха датите“, обясни Кирилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4367 |05.04.2019 Данаил Кирилов е новият правосъден министър . 2| 3883 |05.04.2019 Депутатите гласуват поста на Данаил Кирилов в правосъдното министерство . 5| 7804 |04.04.2019 Адв. Екимджиев за Фрог: Данаил Кирилов ни отдалечи от правовата държава . 19| 15617 |04.04.2019 Министър Ангелкова води класацията, получила е най-много дарения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads