Реклама / Ads
6| 4494 |23.07.2019 НОВИНИ

Данаил Кирилов се включи в прокурорския хор: Няма да издигна алтернативен кандидат на Гешев

.
Данаил Кирилов Източник: БГНЕС
Нито в момента, нито по-нататък няма да издигна алтернативен кандидат на Иван Гешев. Запазвам си право на предложение в краен случай. А краен е, когато няма кандидат. В историята няма правосъден министър да е номинирал главен прокурор. Това заяви пред bTV правосъдният министър Данаил Кирилов.
 

Според него предложението на Иван Гешев за бъдещ главен прокурор е "много знаково и положително".

 

Ще приема гражданско движение "Боец". Четири сдружения имат кандидат за главен прокурор - Бойко Атанасов, но не бих подкрепил тази кандидатура. Изследвал съм го, кандидатирал се е на районно и окръжно ниво. Участията му са били неуспешни. Но ако има предложения на граждански организации, ако има предложения на президента, ще ги взема под внимание. Но ако има много широка подкрепа, обясни защо е против Бойко Атанасов Кирилов.

 

Разчитам президентът да посочи алтернативен кандидат. Той има участие в последната фаза на избор на главен прокурор, така че трябва да се съобразим с това, каза още той.

 

Той бе попитан и за ветото на президента за изтребителите Ф-16: Не бих искал да коментирам мотивите на президента за наложеното вето, но това е важна сделка за българската държавност, сигурност и авиация. Доколкото разбрах се предвижда извънредно заседание на Комисията по отбрана в сряда и ново гласуване в петък, така че ще видим какво ще се случи.


,,Трябва да имаме предел на договорна добросъвестност и в рамките на споразумението окончателно да завършим тази процесура по закупуването на нови самолети'', посочи Кирилов и заяви, че трябва да има пределна мобилизация в подкрепа на ратификацията на договора.

 

По думите президентът Румен Радев, в качеството му на специалист, не би следвало да има притеснение относно договора.

 

,,В договора има най-подробно ниво на описание на ангажиментите и отговорностите от американска страна. В целия този подход усетих партньорския дух на САЩ, които имат волята да изпълнят точно и прецизно целия пакет'', обясни правосъдния министър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4699 |23.07.2019 И министърът на икономиката се включи в атаката срещу президента . 7| 4463 |20.07.2019 Данаил Кирилов пита КС за тримата големи . 4| 4999 |18.07.2019 Адвокати искат с подписка оставката на Данаил Кирилов . 3| 4551 |03.07.2019 Данаил Кирилов уволни шефа на затворите заради условията в тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads