Реклама / Ads
7| 5688 |25.11.2015 НОВИНИ

Данев и Кадиев се изпокараха за офшорките, "ваканцуването" и петолъчките

.
Георги Кадиев и Божидар Данев
Целта на Закона за офшорките беше "да се опраска някой". Скрития престъпен капитал трябва да се скрие през офшорките. Това каза независимият депутат Георги Кадиев в предаването "Тази сутрин" по bTV.
 
Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев коментира в същото предаване, че имаме хронично заболяване на парламента. "Непрекъснато се внасят поправки в законите. Защо в България няма инвестиции и бежанците ни заобикалят - защото не я харесват. Това е индикатор, че тук нещата не вървят", смята той. Той уточни, че в офшорките не се прикрива само нечист капитал, по-скоро това е начин за заобикаляне на данъчното облагане, добави Данев.

Беше коментирана и темата с увеличаването на платения годишен отпуск. "Мотивът ми да предложа увеличаването с пет дни на платената отпуска е заради високата заболеваемост на българите, заради стреса. Аз гледам на това като една от мерките за повишаване на работоспособността на българите", каза Кадиев. "Има ръст на раковите заболявания, на сърдечносъдовите, повишаване на смъртността".
Божидар Данев не се съгласи. Според него се наблюдава ръст при подаването на болнични листове, които се плащат от работодателя. "Това показва заболяване на системата, не на българина. Той търси дупките в закона, както е при офшорките. Г-н Кадиев иска да ни върне във времето, когато в главата ни дрънкаха петолъчки". Кадиев се засегна от този коментар.

"Работодателите правят бакалски сметки, без да отчитат факта, че хората биха работили по-добре, ако бъде прието предложението ми". Според Данев това предложение е 359-ото при 120 дни работни на Народното събрание. Може ли по 3 закона на работен ден да бъдат разглеждани, попита той. "Това е точен симптом за некоректното функциониране на Народното събрание. Не можем да задръстваме парламента с подобни популистки искания, които вероятно са клонирани от определени кръгове", смята Данев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4774 |07.11.2015 Кадиев прави ново БСП с млади хора . 12| 5618 |03.11.2015 Кадиев: ГЕРБ открадна изборите с фалшиви протоколи . 5| 4560 |02.11.2015 Кадиев гласи нова абревиатура в лявото?! . 11| 4403 |28.10.2015 Кадиев се отмята, остава независим депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads