Реклама / Ads
0| 5353 |28.07.2015 НОВИНИ

Даниел Митов: Има шансове да паднат визите за САЩ

.
Даниел Митов
В политиката няма късмет. Има упоритост, настоятелство. Понякога в политиката някои неща стават бавно. Това каза външният министър Даниел Митов по повод отхвърлянето на два от въпросите за референдума от НС.
 

 В Швейцария е традиция референдума. В нашият политически живот гражданите трябва да бъдат питани. Те решават на избори. Трябва да си даваме сметка за това какви референдуми да искаме и какви въпроси да поставяме.  Всичко може да се промени и да се избута напред. С повече труд и упоритост , загатна той.

 

Относно събитията в южната ни съседка след кървавия атентат , той сподели: Турция отговори на един ужасяващ атентат.  Ние стоим рамо до рамо с Турция в борбата с тероризма. На днешното заседание на НАТО , Турция не е поискала помощ, а политическа подкрепа и солидарност.  Страната е в правото си да отговори. Решаването на проблема с ИД  трябва да се ускори. Надявам се да се усили натиска върху нея. Трябва да се ограничат възможностите им за пропаганда , за привличане на млади бойци, за въоръжаване. ИД  обучава млади момчета да убиват, в най-варварските практики на тази радикална организация. Турция бе предизвикана. В НАТО  приветствахме  да се използва базата Инджерлик  за нападение срещу ИД . Турското правителство инвестира в помирение с кюрдите. Да се надяваме, че сега нападението срещу кюрдите е изолиран момент. От месеци говоря, че проблемите за нас идват от кризата в Украйна и от ИД . България свързва географски двата конфликта.

 

Ние не можем да се разглеждаме разделени. Ако сме застрашени, ние веднага ще започнем да искаме помощ. В рамките на двата съюза ние сме част от една общност, която има сила да се справи с различни проблеми. Бойко Борисов говори от свое име. Няма противоречие, в това, което казвам аз и това, което казва той. Когато една държава дестабилизира  своя съсед, ние трябва да реагираме. Ние сме от съюз, който пази тези правила. Как бихме реагирали ние?

 

Опитваме се да вдигнем ограниченията спрямо въздушните и морски граници като първа стъпка за Шенген . България е изпълнила всички критерии за членство. Въпросът за американските  визи се влачи отдавна. Шансове има, но усилията са много сериозни в тази посока.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4452 |23.07.2015 Митов: Реформа правим заради гражданите, не заради партньорите . 0| 4546 |22.07.2015 Митов: Реформа на Конституцията само за пред чужденците не върши работа . 0| 4795 |19.07.2015 Даниел Смилов: Ципрас има шансове да остане на власт . 0| 5141 |03.07.2015 Даниел Смилов: ПФ харесват позицията да са вътре в управлението, но и да му опонират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads