Реклама / Ads
9| 6506 |04.09.2019 НОВИНИ

Даниел Смилов за Мая Манолова: От кметското място се прескача към премиерското

.
Даниел Смилов Източник: БГНЕС
Двете дами могат да достигнат до балотаж, но това не означава, че останалите кандидати нямат значение. Специално в София, на практика много, може би всичко ще се реши от избирателите на демократичната десница „Демократична България“, които ако не застанат сериозно зад Йорданка Фандъкова може да имаме и промяна – смяна на властта в столицата.
 

Това казва пред Фокус политологът Даниел Смилов.

 

Мая Манолова се наложи като острие на БСП, помните по време на протестите срещу Орешарски тя беше водеща фигура, опитваше се да направи една изборна реформа, с която общо взето да укрепи и да задържи правителството на Орешарски на власт. След това неочаквано тя получи подкрепа от Борисов, за да стане омбудсман. Това мнозина разчетоха като опит да Борисов да даде нещо на някой от изявените си критици, за да си спести критики. Манолова, обаче успя да натрупа обществен авторитет на позицията си на омбудсман и сега я виждаме вече в политическа надпревара за кметското място в София. А знаем, че то това кметско място лесно се прескача и към премиерския пост. Трудно ми е да кажа дали тя би била по-удачна кандидатура за кмет, отколкото за омбудсман, в нея виждам обаче много сериозна политическа амбиция, която отива отвъд кметското място, посочи той.

 

Даниел Смилов коментира и бъдещето на Манолова и Фандъкова при загуба на изборите: И за двете дами това би бил доста сериозен политически удар. По отношение на Мая Манолова това до голяма степен ще бъде и край поне за обозримо бъдеще за политическите й амбиции. Йорданка Фандъкова също ще има за какво да съжалява, в крайна сметка тя има успешни мандати като кмет на София. Столицата доста се промени, много неща през тези мандати бяха направени, разбира се има още много какво да се желае и какво би могло да се направи, особено през последния мандат имаше и основателни критики срещу част от нейните политики. Но в крайна сметка, ако загуби надпреварата, това ще означава, че няма да получи признание за свършеното от нея, заяви Смилов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5597 |04.09.2019 Манолова: В София само акулите се чувстват в свои води . 4| 5215 |07.08.2019 Даниел Божилов: Кой ще защити медиите от Гешев, Цацаров и придворни Асоциации . 11| 5315 |07.08.2019 Манолова: Щом у нас омбудсманът е атакуван, сплашван, дискредитиран, какво остава за гражданите? . 10| 6040 |26.07.2019 Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат, медиите им ме атакуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads