Реклама / Ads
1| 4785 |07.12.2016 НОВИНИ

Даниел Вълчев: ГЕРБ са в уплах през последния месец

.
Даниел Вълчев
ГЕРБ през последния месец са в уплах. Но няма от какво да се плашим. Смисълът РБ да участва в правителство, е да се премете двора по друг начин, да се пипне съдебната система, антикорупционния закон да се приеме и др. Това каза бившият образователен министър Даниел Вълчев.
 
Ние направихме разговори с ГЕРБ, ще направим и с Патриотичния фронт. Засега няма обнадеждаващи сигнали.  Но ние обявихме, че няма да участваме с политически фигури в едно правителство.Отнасяме се отговорно към една конституционна процедура, каза още той пред bTV.

Ако не съставим правителство, ще върнем мандата много бързо. Ние няма да скачаме 2,10 скок височина, за да успяваме. Тук е до нагласи. Г-н Плевнелиев е в деликатно положение, в което го поставя конституционната разпоредба. Той ще назначачи служебно правителство за месец. Кой нормален човек ще иска да е премиер или министър. Освен някой, който иска да си пише актив в кариерата, разсъждава бившият министър.

В света има емоционален наказателен вот към политическите елити. Решенията в западните общества се раздалечават от обикновения човек, който се чувства изгубен в този свят. Това започва да се вижда и в България. Правителството на ГЕРБ и РБ не можа да убеди хората, че прави важни крачки в тяхна полза. Отделният човек се сблъсква с безобразия, с несигурност за себе си и децата си, хора със скромни възможности излизат напред. И това го дразни. Така хората изразиха емоционален вот. Изборите показаха, че ГЕРБ имат криза на легитимността, която не се преодолява с процедурни хватки. Те трябва да минат през битка - избори. Така обясни той победата на ген. Радев на президентските избори. Не мисля, че вотът на Радев е вот на БСП, а вотът на Каракачанов не е вот на Патриотичния фронт. Така че твоята партия, да речем, няма да има същия резултат на изборите, допълни той.

РБ го погребват, откакто е създаден. Всеки го оплаква. Надявам се, че ще надделее здравия разум, завърши той, коментирайки бъдещето на РБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5295 |07.12.2016 Ю. Павлов: Само 2% подкрепа делят БСП от ГЕРБ . 5| 9333 |07.12.2016 Ев. Славкова пред Фрог: ГЕРБ губят, ако запазят кабинета си до 22 януари . 1| 4465 |07.12.2016 РБ връща мандата, ако не се договори с ГЕРБ . 7| 5562 |06.12.2016 ГЕРБ: Ще предизвикаме импийчмънт на ген. Радев...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads