Реклама / Ads
3| 4655 |18.02.2020 НОВИНИ

Даниел Вълчев: Голямата борба е, че някои банки ще попаднат под видимостта на европейския банков надзор

.
Даниел Вълчев
Дали ние даваме заден за чакалнята на Еврозоната? Хората се притесняват от едно нещо - че левът е малко надценен и когато се премахне законовото съответствие, може да влезем с друг курс. Политическата класа каза, че това няма да допусне. Ние трябва час по-скоро да влезем в чакалнята на Еврозоната. Голямата борба е, че някои банки ще попаднат под видимостта на европейския банков надзор. Това каза по БТВ Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ.
 

САЩ сами преценяват дали да допуснат едно лице на своя територия. И не дължи обяснение. Не е ясно дали става въпрос за корупция. САЩ няма да дадат аргументи за това. Мисля, че една държава преценява какви да са съдиите. ВСС да прецени дали има дисциплинарни нарушения. 


Не познавам обвиненията на г-н Божков. това е прекрасен повод политическият елит да реши какво да прави с хазарта с тази страна. Около него винаги е имало нещо неясно. Трябва да има ясна концепция какво прави с казината. Има държави, в които хазартът е напълно забранен. Втора възможност - всички тези неща да бъдат одържавени както е в Германия. Трета възможност е като в САЩ-териториално ограничение на хазартната дейност-да направим казината във Видин.


Защо приватизацията е във фокуса на общественото внимание? В хората остана чувството, че през този период се разграби голямата обществена собственост. тази обида у хората не бива да се подценява. Когато през 90-те годни се радвахме на демокрацията, никой не артикулира, че това е голямо социално разслоение. Никой не си предавяше, че съседът ще стане 1000 пъти по-богат.  Богатият човек не е социално отговорен. Има просташки начин на потребление. Каква е логиката да отидеш на стадион “Академи" с Ролс-ройс. Хората си задават въпроса дали парите си ги спечелил законосъобразно. Бих добавил въпросът за компенсаторните записи. Хората не вярват, че ще има спраделивост. Ами какво стана с “Кремиковци”? Това не бе толкова отдавна.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4746 |14.02.2020 Тихомир Стойчев: Знае се всичко за приватизацията, в по-голямата си част бе престъпна . 2| 5675 |25.01.2020 Почина проф. Андрей Даниел . 0| 3720 |09.12.2019 Прощаваме се с голямата Стоянка Мутафова . 8| 6828 |08.12.2019 Проф. Даниел Вълчев: Прокуратурата има правомощия над обичайните и това е проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads