Реклама / Ads
30| 6661 |11.06.2020 НОВИНИ

Даниела Дариткова: Нинова да предизвика вот на недоверие, не да обикаля по села и паланки

.
д-р Даниела Дариткова
Не разбирам защо Корнелия Нинова бяга от парламента и иска да свали правителството с партизанска война и подривна дейност. Конституцията в страната е ясна и има възможността за вот на недоверие. После да се търси революционна обстановка отвън.
 

Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова пред bTV.

 

"Госпожа Нинова вероятно е много по-опитен политик от мен, но пък тя не търси диалог с останалите опозиционни партии и продължава да разчита само на силата на БСП. Нормално е усилията да бъдат насочени първо в парламента, а после в търсенето на революционна обстановка, която да създаде отвън. мисля, че такава не съществува в момента", отсече Дариткова и допълни:

 

Опозицията може да предизвика всенародно доверие и от трибуната на Народното събрание, а не да "обикаля по села и паланки".

 

"Имаме сигурно парламентарно мнозинство, което е на основата на коалиционно споразумение. Имаме правителство, което изпълнява коалиционна програма. Ситуацията в момента не предполага огромно напрежение. Разумният политически подход иска да се търси съгласие, за да се излезе от кризата. Би следвало в това положение наистина отговорните политически сили да не търсят предсрочни избори", коментира Дариткова.

 

Последва въпрос за разклащането на коалицията след вчерашните изкавания на Обединените патриоти, които призоваха ГЕРБ да посочи ясно кои са техните партньори. Поводът за разприте станаха доброволните отряди - идея на ОП, от която ГЕРБ се отказа. Патриотите призоваха коалиционните си партньори да прегласуват закона, иначе би настанало време разделно.

 

"Имаме динамични емоционални отношения с коалиционните ни партньори. те са доста експанзивни в проявите си. Бяха емоционални, не рационални вчера. Ситуацията бе такава, че никой освен тях не подкрепи предложението за създаването на доброволните отряди. Търсехме решение, с което да няма риск от самоправство. Отговорността беше наша, защото гласът ни бе решаващ", посочи Дариткова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6690 |11.06.2020 Корнелия Нинова: Няма общ разговор между мен, Златев и Божков . 35| 7524 |09.06.2020 ГЕРБ обвърза Нинова, Божков и Златев в общ политически проект . 23| 5548 |09.06.2020 Нинова иска народен вот на недоверие срещу ”Борисов 3”. Стартира подписка . 10| 6367 |31.05.2020 Корнелия Нинова: Много шумни акции съм виждала, но много от тях завършват с оправдателни присъди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads