Реклама / Ads
4| 4595 |12.03.2010 НОВИНИ

ДАНС : Ахмед Емин не е убит, но се работи

.
До края на другата седмица ще има резултати от проверката на ДАНС по случая Ахмед Емин. Не е убит, категоричен е председателят на ДАНС Цветлин Йовчев. Според него нямало данни за убийство. Той призна, че в момента се работи по този случай.
 
Не е установено дали някой не е подтикнал Ахмед Емин към самоубийство, категоричнио са от държаваната агенция.

Проверката, която продължава и в момента, вероятно ще приключи в края на другата седмица, съобщи Цветлин Йовчев. Той допълни, че веднага след самоубийството са били разпитани 80 души.

Темата за смъртта на Ахмед Емин, началник на политическия кабинет на Ахмед Доган, се завъртя отново в публичното пространство след като при посещение в Габрово премиерът Бойко Борисов коментира, че МВР и прокуратурата са допуснали тежки процесуални грешки или небрежност при разследването на смъртта на Емин. Той заяви, че е предал справката на ДАНС по случая на главният прокурор Борис Велчев и очаква реакцията му по темата.

Това, което е намерено като обективни находки по случая "Ахмед Емин“ налага допълнителен анализи и то основно в областта на националната сигурност на страната и това наложи да се потърси помощта на компетентните колеги от ДАНС да направят съответната оценка по това, което беше намерено тогава, заяви зам. главният прокурор Бойко Найденов

Найденов обясни, че няма данни за извършено убийство по случая около смъртта на Ахмед Емин. Не е установено по категоричен начин, дали има склоняване към престъпление. Ако се установят други факти и обстоятелства, които да налагат възобновяване на делото прокуратурата ще го направи.

По-късно днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че ликвидиран проблемът между МВР и ДАНС.

По думите му са отчетени добри резултати, като добра оценка има по проведените операции „Наглите", „Октопод" и всичко, свързано с наркотрафика и фалшифицирането на пари. „Ако не работехме съвместно с ДАНС, надали щяхме да постигнем тези резултати", заяви министър Цветанов. Според него трябва да се засили работата по икономическите престъпления. Наблюдава се невъзможност и липса на финансови средства в приходната част на бюджета и причината за това са големите злоупотреби, смята той.

По време на доклада на ГДБОП, който беше представен днес, стана ясно, че се очакват наркоубийства.

Frognews.bg припомня, че човек от бившото ръководство на ДАНС е спрял преди година допълнителна проверка за самоубилия се шеф на кабинета на Ахмед Доган – Ахмед Емин. Това разкри за сайта ни източник от службите за сигурност. Медийният интерес към името на Емин бе отново възобновен, след като премиерът Борисов разкри, че е поискал главният прокурор Борис Велчев да инспектира разследването.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7649 |04.03.2010 Обраха вилата на Ахмед Доган? . 9| 5702 |25.02.2010 ДАНС: Ахмед Емин не е служил при нас . 19| 8344 |25.02.2010 ДПС: Ахмед Емин е трябвало да убие Ахмед Доган . 11| 6806 |24.02.2010 Костов: Има нещо прикрито по случая "Ахмед Емин"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads