Реклама / Ads
6| 4859 |12.10.2009 НОВИНИ

ДАНС е била VIP Dance, кимна утвърдително Иван Костов

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
Опитът е бил да се атакува източника на информация за медиите. В ДАНС са се захванали с неща, които най-добре умеят от миналото. Имаме много сериозни съмнения и за други нерегламентрани и неотговарящи на закона дела, каза лидерът на ДСБ.
 

Разработката "Галерия" стигна до прокуратурата, защото е започната без законно основание и защото при воденето й са нарушавани многократно вътрешните правила, обяви по БТВ председателят на парламетарната комисия за контрол върху ДАНС Иван Костов. Той изрази категорично убеждение, че Станишев е дал разпореждане на "Галерия", въпреки уговорките на всички засегнати, че това не е така. Започнала е заради много остри публикации с мишени президента и тогавашния министър-председател. Тази, която се е водела в МВР, със сигурност е започнала заради оплакване на г-н Манджуков, че е бил оклеветен.

"Галерия" представлява едно информационно дело, неправилно заведено така под претекст, че изтича класифицирана информация. Става дума за кръг от медии около сайта "Опасните", около който гравитира и най-многотиражният вестник "Уикенд", според Костов.

Опитът е бил да се атакува източника на информация за медиите. Основно действащо лице според подписите е бил г-н Петко Сертов, добави Костов и каза, че когато си на власт лесно можеш да вкараш в заблуждение когото искаш. Това, което се е правило, не е присъщо за демократичните държави, така не се прави по света, защото медиите са гарант за демокрация, а не опасност за нея. В ДАНС са се захванали с неща, които най-добре умеят от миналото.

Снемани са нерагламентирано писмени обяснения от двама души, единият е бил г-н Мл. Мутафчийски, който се е държал много дръзко, продължи Костов. При "профилактична беседа" винаги трябва да има документ преди и след това. Алексей Петров участва без никакви правомощия, той е назначен в кабинет, който не съществува, няма длъжностна характеристика в организация, където това е много важно. Той е бил в ГД "Вътрешна сигурност", която проверява самата служба. Няма яснота защо са предприети едни или други действия.

На въпрос "Кой разпореди на Алексей Петров и на Велин Хаджолов да проведе тези разговори", Сертов отговарял "Може би аз.", разказа Костов и отрече, че не го е страх от Алексей Петров, но със сигурност БСП потъпквала закона.

Имаме много сериозни съмнения и за други нерегламентрани и неотговарящи на закона дела
, добави Иван Костов. Вероятно Куйович е следващата ни тема. От там може да излязат много неприятни изводи за системата, ген. В. Петров дал информация, която събудила много големи съмнение за това, че Куйович е атакувал системата чрез ключовите й фигури, обясни председателят на парламетарната комисия за контрол върху ДАНС.

Накрая на въпрос била ли е ДАНС VIP Dance Костов поклати утвърдително глава.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4717 |07.10.2009 ДАНС ще става инфослужба, режат им правомощията . 20| 5776 |05.10.2009 Тотална ревизия на ДАНС, била като Гестапо . 0| 5162 |04.10.2009 Иван Костов: ДАНС е управлявана от Станишев . 2| 4799 |04.10.2009 Станишев брани ДАНС пред македонски медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads