Реклама / Ads
13| 5501 |15.02.2013 НОВИНИ

ДАНС: Гостите от "Хамас" са опасност за националната сигурност

.
Мохд Абуаси (вляво) и тримата депутати от "Хамас" на летище София при пристигането им Източник: Фейсбук
Гостите от "Хамас" са принудени да напуснат страната ни, защото са застрашавали сигурността й. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) по повод информацията, че тримата представители на "Хамас" и палестинският журналист, които бяха на посещение в България, са били изгонени с полиция от страната.
 

По-рано през деня палестинската агенция "Маан" съобщи, че българските служби за сигурност са щурмували хотелските стаи на делегатите и са им наредили да напуснат България. Часове по-късно от ДАНС официално съобщиха, че са екстрадирали палестинците. Оттам обясниха, че те са били без гражданство.

По време на престоя им е получена информация, която дава основание да се счита, че присъствието им създава сериозна заплаха за националната сигурност, съобщават от ДАНС.

Визитата на палестинците беше приветствана от „Хамас” като знак, че движението вече е все по-добре прието в Европа. В същото време българското правителство обяви, че не е отправяло покана към представителите на „Хамас”. Палестинците бяха в страната по покана на неправителствената организация "Център за близко-източни изследвания".

Експулсираните палестинци не присъстват в нито един списък, който забранява влизането им в страна-членка на Европейския съюз, каза междувременно външният министър Николай Младенов.

„Ние официални контакти с тези лица не сме имали. Те са били тук по покана на неправителствена организация, така че от наша гледна точка в позицията ни няма промяна. Няма основание да им бъдат отказани визи”, добави той. Според него палестинският посланик е бил дост учуден от тяхното присъствие в България.

"Пред министъра и пред посланика ние потвърдихме, че нашите контакти с Палестина се водят през Рамала, през официалните власти, с които имаме много добри отношения и с които продължаваме да поддържаме много интензивен контакт. Това посещение е с изцяло частен характер. То няма нищо общо с министерството и с държавата”, обясни външният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5200 |15.02.2013 "Хамас" осъди негостоприемството ни . 17| 5007 |15.02.2013 Тримата от "Хамас" са били изгонени с полиция от България . 7| 4905 |07.02.2013 ДАНС: Няма повишена заплаха за националната сигурност на България . 86| 8053 |05.02.2013 Главният секретар на ДАНС: „Буда” е манипулация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads