Реклама / Ads
1| 5502 |05.12.2019 НОВИНИ

ДАНС обучават социалните на антитероризъм в тузарски СПА-комплекс във Велинград

.
Борбата срещу прането на пари и финансирането на тероризма навлезе в мокра и гореща фаза. Антитерористичното законодателство дава нов тласък на хотелиерския бизнес, финансирайки го с парите на данъкоплатците.
 

От 3 до 5 декември всички регионални директори на Агенцията за социално подпомагане и отговорните за обществени поръчки са в СПА-хотел “Олимп” във Велинград, научи Биволъ след сигнал за необичайна концентрация на социални шефове в спа-столицата на България. В същото време в София Министерски съвет смени министъра, който е принципал на въпросната агенция.

 

СПА-сбирката обаче не е за отпразнуване на оставката на Бисер Петков и интронизирането на негово място на Деница Сачева, а за обучение по “прилагане на мерките за превенция на използване на финансовата система за целите на изпиране на пари и финансиране на тероризма“.

 

От пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане, която е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Mинистъра на труда и социалната политика, потвърдиха за това обучение и изтъкнаха, че то е задължително за Агенцията по Закона за мерките срещу изпиране на пари.

 

Оказва се, че изменение в ЗМИП от месец май т.г. задължава всички организации на издръжка на бюджета да осигуряват “въвеждащо и продължаващо обучение на служителите си за запознаването им с изискванията на този закон, Закона за мерките срещу финансирането на тероризма и актовете по прилагането им“.

 

В национален мащаб това прави десетки хиляди чиновници, която трябва да се настаняват и изхраняват в продължение на дни, докато обучаващи служители от ДАНС ги въвеждат в тънкостите на “разпознаване на съмнителни операции, сделки, източници и клиенти“, както и какви са необходимите действия при “възникнали случаи на съмнение за изпиране на пари или финансиране на тероризма“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4096 |04.12.2019 Увеличават заплатите на социалните работници с 15% . 2| 4025 |04.12.2019 Мая Манолова няма да прави политическа партия, а гражданска платформа . 1| 7476 |03.12.2019 ”Репортери без граници” след среща с Борисов: В България има медийна гражданска война . 6| 4500 |29.11.2019 Патриотите искат въвеждане на граждански арест и доброволци да помагат на МВР с ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads