Реклама / Ads
61| 4529 |12.07.2020 НОВИНИ

Дариткова: Ако Радев прави партия, да излезе от Президентството

.
Даниела Дариткова Източник: БГНЕС
Ако Румен Радев иска да реализира свой политически проект, да излезе от президентството, да направи партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики. Призовава за война с легитимно избрана власт. Това дава добър знак на обществото. Знак за погазване на законите е.
 

Това заяви пред Българското национално радио председателят на ПП на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

 

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

 

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

 

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

 

Тя заяви, че управляващите винаги са решавали проблемите със своите членове, когато видят такъв, и бързо реагират по единствения възможен начин - с оставка.

 

“Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите", посочи Дариткова.

 

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

 

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

 

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

 

Управляващите обаче остават твърди - не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9799 |12.07.2020 Бойко Ноев: КС бави нарочно решението за имунитета на Радев . 25| 26086 |12.07.2020 Ройтерс: Хиляди искат оставката на българското правителство . 29| 7637 |11.07.2020 Секретарят на президента: Радев има право на политически изказвания. За един ”приАтел” казвам . 20| 9918 |11.07.2020 Момчето, пребито от полицията вчера, е в тежко състояние. Единствено Радев се е обадил на семейството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads