Реклама / Ads
4| 4495 |08.10.2015 НОВИНИ

Дариткова: Много са идеите на Москов, но са без реализация

.
Даниела Дариткова
Идеята за персоналното здравеопазване не трябва да минава през персоналния пръстов отпечатък, а по-скоро медицината на бъдещето чертае съвсем други изисквания. Това заяви Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в НС.
 

Дариткова обясни, че няма нито нова, нито стара информация от Министерство на здравеопазването (МЗ) относно пръстовите отпечатъци и не е видяла нито една разработка по темата персонален пръстов отпечатък. „Трябва да бъдем убедени в ефективността на тази идея. Свидетел съм на една изключителна активност от страна на МЗ, генерират се идеи, които се опитвам да проследя във времето. За съжаление резултатът от тези идеи не винаги е налице и започвайки много неща наведнъж, няма да успеем да стигнем до целта. По-скоро ще разпилеем усилия и затова в момента трябва да фокусираме усилията си първо върху пакетите, които трябва да видим и второ върху бюджета за следващата година, за да гарантираме системата на здравеопазване”, заяви Дариткова, цитирана от БГНЕС.

 

Тя заяви, че относно основния и допълнителен пакет няма никаква официална информация.

„Очаквам вече като официален документ да го видим, качен на страницата за обществено обсъждане и съответно Комисията по здравеопазване да има възможност да бъде информирана, защото темата е на ниво конституционен съд дали е противоконституционно разделянето на пакетите и е вече в ход”, каза Даниела Дартикова. Освен това, тя изрази мнение, че чекирането с лични карти в болниците, като система е недостатъчно. „Чухме, че някъде в началото на прилагането на системата с чекирането на картите са спестени някакви пари, но анализът трябва да се извърши в края на годината и да видим дали това наистина е ефективно, защото там са инвестирани средства от лечебните заведения. На блиц контрол имам съобщение от министъра на здравеопазването, че са спестени 2, 3 милиона в рамките на първите месеци. След това анализи липсват”, допълни депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4201 |06.10.2015 Ненчев не отстъпва от своето: Договорът с Полша е много изгоден . 35| 7363 |05.10.2015 Миков: Да направим закон за бесене на политици, ще се хареса много . 2| 5020 |05.10.2015 280 000 българи са много дебели . 0| 4462 |23.09.2015 Пострадалите журналисти в катастрофата са в много тежко състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads