Реклама / Ads
6| 4486 |04.09.2019 НОВИНИ

Дариткова: Президентът отново начерта разделителни линии

.
Даниела Дариткова Източник: БГНЕС
Президентът отново начерта разделителни линии в полза на определени политически сили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.
 

В началото на осмата сесия на 44-ото Народно събрание Дариткова прочете декларация от името на парламентарната група веднага след обръщението на президента Радев към депутатите. В традиционната декларация Дариткова очерта приоритети в работата ѝ през настоящата есенна пленарна сесия.

 

„Предстои ни динамична сесия. В нея парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да изпълнява приоритетите, заложени в началото на управлението“, увери тя.

За нас властта не е самоцел, а възможност да работим за страната и за нейните граждани, заяви още Дариткова. Тя призова всички народни представители да не превръщат парламента в „поле за предизборна пропаганда“ за предстоящите наесен избори за кметове и общински съветници, както и да работят за повишаване в доверието на институцията.

 

„Ниското доверие в парламента не е проблем само на управляващите и опозицията, а проблем на демокрацията и всички нас“, смята председателят на ПГ на ГЕРБ.

Като основен приоритет управляващите отново изведоха увеличаването на доходите на гражданите както в частния, така и в държавния сектор, а за пример за пореден път дадоха учителските заплати.

 

„Финансовата стабилност ще бъде един от основните приоритети в икономическата политика“, категорична е Дариткова. Тя настоя опозицията също да участват конструктивно в работата на парламента и поздрави лидера на БСП Корнелия Нинова за думите ѝ, че „агресивният подход в политиката не е конструктивен“. „Ако това е протегната ръка, ние сме готови да я поемем и да работим за Родината“, подчерта Даниела Дариткова.

 

Управляващите определиха присъствието на Радев в пленарната зала като „знаменателно събитие“, но според тях с острите си критики той „чертае разделителни линии“. „Ние сме готови на диалог и сме го заявявали, но този диалог трябва да започне с честно отношение“, смята д-р Дариткова, според която в президентската институция също има много примери за непрозрачно управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4193 |01.09.2019 Отново ще е слънчево . 0| 3827 |21.08.2019 Отново времето ще е горещо . 3| 5724 |17.08.2019 Президентът Радев: Не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата . 1| 4024 |17.08.2019 Шишманци отново излиза на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads