Реклама / Ads
12| 5555 |28.07.2010 НОВИНИ

Държавата иска ЦУМ от Гергов, той се прави на ударен

.
Трайчо Трайков
Ако сегашният собственик на ЦУМ Гeорги Гергов се съгласи да продаде сградата на добра цена на държавата, ЦУМ може да се превърне в новият дом на Националния исторически музей. Това заяви министърът на икономиката, енергетика и туризма Трайчо Трайков, съобщи Дарик.
 

Идеята ЦУМ да стане музей бе лансирана наскоро от лидерът на ДСБ Иван Костов. Тя не е чужда и на някои институции, които имат отношение към българското културно-историческо наследство.

„Господин Гергов се опитва да продаде ЦУМ на държавата. Ако видим конкретна оферта и ако тя е интересна за държавата, може би ще помислим за това, каза още министър Трайков. Само че не приемаме схемата, при която ЦУМ се апортира в капитала на панаира, защото ние сме точно срещу този вид приватизация. Когато господин Гeргов апортира ЦУМ в капитала на Пловдивския панаир, тогава срещу това той още повече ще увеличи своя дял, допълва той.

Така че от тази гледна точка за мен предложението не е приемливо. От друга страна пък, чисто обективно според мен това е чудесна сграда за Националния исторически музей. Ако господин Гергов предложи добра цена за ЦУМ - не съм специалист по недвижими имоти, нито знам какъв е пазарът в момента, - ако той предложи цена за ЦУМ, ние ще я разгледаме и дай Боже НИМ да си има нова сграда в центъра на София, каквато заслужава", коментира министър Трайков.

Припомняме, че вчера безнесменът Георги Георгов обяви в ефира на Нова телевизия, че никога не е казквал какво ще прави с ЦУМ, защото това си е негова работа, а какво казват хората е друго нещо. Той обаче не отрече, че му е било направено предложение в тази посока, макар държавата да не е водила разговори с него като собственик.

Би могло да се разсъждава по тази идея, но тя трябва да е обвързана с конкретен бизнесплан, а не да се коментира в медиите, категоричен бе Гергов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5038 |27.07.2010 Държавата с адвокатска артилерия срещу царя в Страсбург . 21| 5654 |01.07.2010 Ц. Цачева: Кака Гицка не може да се грижи за себе си, прави го държавата . 4| 5020 |21.06.2010 М. Николов: Аз съм изкупителната жертва на държавата . 4| 4802 |16.06.2010 Гергов плати дивидент на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads