Реклама / Ads
2| 5096 |28.05.2008 НОВИНИ

Държавата да застане срещу световната петролна криза

.
Това призовават превозвачите, които днес протестират срещу високите цени на горивата. Към тях се присъединяват и таксиметровите шофьори, а трафикът в столицата ще е проблематичен.
 

Превозвачите днес протестират срещу високите цени на горивата. Едно от основните им искания е за връщане на част от акциза. Националната федерация на таксиметровите водачи в България организира протестни действия, паралелно с тези на на превозвачите с предварително обявена от тях цел: привличане на обществено внимание към целенасочената политика и намесата на правителството в транспортния бранш, целяща унищожаването на едни превозвачи за сметка на други.

Протестите ще се проведат от 10.00 до 15.00 ч. по три лъча. Първият лъч е от къмпинг "Врана" по бул. "Цариградско шосе", площада на авиацията, обратно по бул. "Цариградско шосе" до къмпинг "Врана". Вторият лъч е с маршрут след Околовръстен път по посока "център" по бул. "Цариградско шосе" с обратен завой по бул. "Ал. Екзарх", бул. "Ботевградско шосе" по посока кв. "Кремиковци". Третият лъч на протестиращите автомобили е от завода за минерална вода "Банкя" по бул. "Сливница", Околовръстния път, пътя за Банкя, ул. "София", ул. "Иванянско шосе", ул. "Стефан Стамболов" до завода за минерална вода. В съгласувателното писмо на Столичната община се определя участие с до 30 автомобила в шествията, за да не се допусне затруднение на трафика в столицата. Исканото от федерацията съгласуване е за участие на общо 10 000 автомобила.

Световната петролна криза е факт, но държавата има лостове, с които може да помогне на превозвачите, обяви зам.-председателят на БАСАТ Красимир Лалов в Казичене, където вече се събират тежкотоварни камиони за протест срещу високите цени на горивата. Според Лалов държавата можела да върне част от надвзетия акциз от превозвачите. Можело да се намалят цените и на винетките, защото инфраструктурата на страната не е в добро състояние и това оказвало влияние върху поддръжката на камионите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4860 |26.05.2008 Франко Фратини: Няма да има предпазна клауза срещу България . 6| 7971 |25.05.2008 Прокуратурата плаши Ангел Василев с ново дело, за да не съди държавата? . 15| 4725 |20.05.2008 Разследването срещу Румен Петков било другарска забележка . 2| 4752 |18.05.2008 Транспортни фирми се вдигат срещу космическите цени на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads