Реклама / Ads
16| 5155 |06.06.2013 НОВИНИ

Държавната "кесия" пак противопостави депутати

.
Корнелия Нинова успокои, че няма да се качим на гръцкия ексалатор
Сега се опитват да върнат назад твърде големите очаквания, които създадоха в обществото, твърдят от ГЕРБ. Гръцкият сценарий е изключително неудачно и опасно за България внушение, смятат от ДПС.
 

Не преувеличаваме, ситуацията е тежка, но това, което се предлага като социални мерки, е в рамките на бюджета, където се прави структуриране и НОИ, каза по БТВ Корнелия Нинова от БСП.

Всеки трети лев в България се изразходва за социални разходи, поясни и Алиосман Имамов от ДПС. Фискалната стабилност с 27 милиона лв за майките не е застрашена, но до края на годината може да се наложи актуализация, добави той.

Разглеждането на бюджета е включване на допълнителни разходи, което ще стане или чрез увеличаване на данъците, или на дълга, заяви Владислав Горанов от ГЕРБ. Той напомни, че никога досега не е имало такъв голям бюджет. Сега се опитват да върнат назад твърде големите очаквания, които създадоха в обществото по време на предизборната кампания.

Категорично не съм съгласна. Информацията за несъбрани приходи идва от приходните агенции - митници и НАП, които управлявахте преди месец, репликира Нинова. Според нея развързването на кесията не било възможно да ни качи на гръцкия ексалатор. Твърдите, че с разходите, които правим, застрашаваме стабилността, но вие сами ги подкрепяхте, обърна се тя към Вл. Горанов.

Гръцкият сценарий е изключително неудачно и опасно за България внушение, каза Имамов. Гръцкото плашилото можело да доведе до негативи при създаването на стабилна бизнес среда.

Грешка беше, че не увеличихме парите на майките, една политика замести другата, призна Горанов, но добави, че според него по-добрата мярка е създаване на детски градини и ясли пред пасивната - децата да стоят вкъщи на отглеждане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5122 |09.05.2013 Правосъдният министър: Държавната администрация е готова за изборите . 6| 4722 |09.04.2013 Омбудсманът: Държавната тайна се пази от държавата, а не от журналистите . 12| 5401 |07.11.2012 И ГЕРБ се противопоставиха на Доган . 17| 5865 |30.03.2012 Нова измама източва държавната хазна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads