Реклама / Ads
4| 4860 |07.05.2015 НОВИНИ

МС дава 37 млн. лв. за дупки на "Хемус", Плиска и ВиК на Момчилград

.
Източник: Булфото, архив
Правителството отпусна допълнително 37 млн. лв. за изграждането на магистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово", за ВиК мрежата на Момчилград и за археологически разкопки в първата българска столица Плиска, съобщи правителствената информационна служба.
 
Така премиерът Бойко Борисов спази обещанието от преди седмица, което даде на патриарх Неофит, след като получи най-високото църковно отличие - орден "Св. цар Борис Покръстител" първа степен по повод 1150 години от покръстването на българския народ.

За 5-километровата отсечка от магистрала "Хемус" от Белокопитово до Каспичан и пътния възел се отпускат 29 млн. лв. допълнително по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Обещанията са най-късно до края на юни да бъде прерязана лентата на съоръжението.

За археологически и реставрационни дейности в първата българска столица Плиска правителството отпусна 500 000 лв. В случай че в хода на работата "започнат да се появяват интересни обекти, които са гордост за българите", средствата може и да се увеличат, обеща премиерът в началото на май.

Одобрени са и допълнителни трансфери в размер на 8 108 000 лв. по бюджета на община Момчилград за реконструкция на водопреносната мрежа на водоснабдителна система "Карамфил-Звездел", която обхваща седем села на територията на общината.

С друго решение кабинетът отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, във връзка с изграждането на ЛОТ 2 на АМ "Струма" Дупница – Благоевград. Имотите са в землищата на Блатино, Дупница, Джерман, Бобошево, Бараково и Кочериново, област Кюстендил, и на селата Бело поле и Зелен дол, област Благоевград. Поради промяна в собствениците на имоти, беше изменено и решение на правителството от юни 2013 г. за отчуждаване на частни имоти за изграждането на същия участък.

Ангажиментите по отчуждителните процедури са на Агенция "Пътна инфраструктура". Решенията на Министерски съвет може да бъдат обжалвани по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването им на заинтересованите лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7931 |07.05.2015 Д-р Дечев пред Фрог: Заплатата на сестрата в „Св. Ив. Рилски” е 1800 лв., а Москов дава 1000 . 1| 4775 |04.05.2015 Близки на изчезнал германец дават награда от 40 000 евро за информация . 11| 4554 |29.04.2015 Кметът на Пазараджик се оправдава: Срещу мен има зловещ сценарий . 0| 4192 |28.04.2015 Треньори ще преподават в третия час по физическо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads