Реклама / Ads
0| 5277 |07.02.2011 НОВИНИ

Дават ход на делото "Белнейски"

.
Първото открито съдебно заседание по делото "Белнейски" започна днес в Окръжен съд - Пазарджик.
 


Подсъдим за смъртта на двете сестри е Лазар Колев, обвинен в общо пет престъпления по отношение на сестрите Росица и Христина. Те са били извършени на 28 януари 2006 г. в региона на Пазарджик и местността "Грамадите" край Брацигово.

На подсъдимия са повдигнати обвинения за изнасилване, блудство и убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин.

400 000 лева обезщетение за смъртта Росица и Христина Белнейски поискаха от Пазарджишкия окръжен съд родителите на сестрите, които бяха зверски убити преди пет години в местността „Грамадите" край Пещера и Брацигово.

Ако бъде признат за виновен, Лазар Колев ще бъде осъден на най-малко 15 години лишаване от свобода.

Разглеждането на делото ще изисква продължително време, затова е осигурен запасен съдия и запасен съдебен заседател.

В първия ден на делото ще бъдат разпитани подсъдимият Лазар Колев, повече от 30 свидетели, както и вещи лица.

Изискано е от Съвета на Адвокатска колегия в Пазарджик да бъде определен и резервен защитник.

Според адвоката на Лазар Колев - Марин Марковски,в разследването има слабости, които ще бъдат обект на внимателна преценка от съда. Като доказателство за това адвокатът посочва, че в обвинителния акт съществуват сериозни проблеми с доказването на времето на смъртта на момичетата, мястото на извършването на престъплението и начина, по който то е извършено. Липсата на яснота по тези въпроси не може да се прикрива с аргументи за поведението на Колев след това, а именно, че не е бил на работа, че си е продал колата и други подобни.

Адвокатите на обвинения за убийството Лазар Колев поискаха отвод на наблюдаващия случая прокурор Димитрия Ганчева. Мотивите са, че не са внесени шест тома от доказателствения материал, които според тях съдържат оневиняващи по делото обстоятелства.

В съда Марковски визираха направени видеозаписи от Пещера и разпечатки на телефона на Лазар Колев в периода 27-31 януари 2006 година. Адвокатите са категорични, че разпечатките на разговордоказват, че обвиненият не е бил в местността „Грамадите" по това време на годината.

За да се повдигне обвинение за тежко убийство и да се произнесе присъда, са необходими сигурни доказателства и неоспорими факти, а не аргументи за събития пост фактум, твърди Марковски. Очаква се той да пледира "невинен".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5637 |04.02.2011 Ключов свидетел блокира делото срещу Анелия Цветкова . 31| 5751 |03.02.2011 Дават Кушлев на ВАС, искат оставката му . 3| 4918 |02.02.2011 Продават ни във фейсбук като добитък . 8| 5259 |01.02.2011 Страх на вещи лица бламира делото "Цонев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads