Реклама / Ads
25| 11207 |26.05.2010 НОВИНИ

Дават на прокурор съветник на Бойко Борисов

.
Бившият царист, а по-късно член на БНД Светослав Спасов отива на прокурор заради скандал със заменки.
 

Областният управител на Шумен Димитър Александров сезира прокуратурата за заменки със земеделски земи, извършени през последните 5 години. Сред разследваните са имената на ексдепутата Светослав Спасов, който в момента е щатен съветник на премиера Бойко Борисов по военните въпроси, на народните представители от ДПС Георги Колев и Гюнай Сефер.

Всички те са заменили земеделски земи в отдалечени села срещу апетитни парцели край Шумен. Областният управител представи списъка с имената на пресконференция днес. През 2005 година държавата е купила от Спасов 23,4 декара нива в землището на село Красен Дол, община Никола Козлево, по 625 лева/дка и му е продала 17 декара до шуменския квартал “Макак”.

Придобитата от бившия царски депутат земя, по информация на областния управител, е до главния път София - Варна и точно до строящата се магистрала “Хемус”. При размяната държавата е доплатила 1352 лева.
Пред Frognews.bg Спасов заяви, че е меко казано изненадан от бомбастичната новина. Той обясни, че става дума за замяна на земеделски земи в една и съща област, което не противоречи на закона. Спасов отрече земите, които е придобил до с. Макак да са до магистралата София-Варна. "Макак е родното село на дядо ми и баба ми, от там е моят род. Полученият парцел е една нива, която си върнахме, за да можем да я ползваме като обработваема площ. В момента взимам по 15 лв. на декар годишно от аренда или общо 255 лева. Ще заведа всеки един журналист и фотограф, който да види с очите си, че земята няма нищо общо с магистрала или с апетитни заменки. Нивата е в нищото. Това, че държавата ми е доплатила някакви пари, са пълни глупости, които могат да бъдат проверени и опровергани.", каза Сетослав Спасов. По думите му става дума за някаква назряваща интрига и той тепърва щял да се обади на областния управител на Шумен, за да разбере лично от него за какво става дума.

Народният представител от ДПС Георги Колев пък според проверка на областта е придобил през миналата година 10 декара до стопанския двор в село Мадара. Със земя в Шумен се сдобил и бившият кмет на Дулово и сега депутат Гюнай Сефер. Обвиненият и подсъдим в момента за документна измама Сефер се разделил с 42 декара край дуловското село Грънчарово и придобил 17 декара до табелата за край на Шумен в посока Варна.

С 11 декара земя до шуменския ДАП се облажил и общинския лидер на ДПС Гюнай Тефиков. “При справката в Областната дирекция “Земеделие” излязоха 41 заменки през последните 5 години. Част от тях са доста съмнителни, но аз съм предал всички случаи на компетентните органи за проверка”, каза областният управител Димитър Александров. Той обясни, че под всички заменки седят подписите на бившите министри на земеделието Валери Цветанов и Нихат Кабил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6575 |21.05.2010 Наркомани въздават собствено правосъдие? . 1| 5265 |19.05.2010 Вицета на Бойко раздвоени за Танов, Генерала ги нахока . 10| 5535 |18.05.2010 Крадат общински имоти с фалшив подпис на Бойко Борисов . 12| 4899 |16.05.2010 Социалисти кръстиха улица на Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads