Реклама / Ads
12| 4925 |25.03.2011 НОВИНИ

Дебат за управлението на Борисов скара БСП и ГЕРБ

.
Днес в парламента ГЕРБ, БСП и Синята коалиция излязоха с декларации, в които всяка една от политическите сили изрази позицията си по ключови проблеми, засягащи управлението на Бойко Борисов.
 

Столетницата обвини правителството на ГЕРБ в пълен провал на управлението, докарало хората до мизерия, с което ще завлече страната в блатото. На свой ред управляващите набедиха БСП, че пречи на кабинета да строи магистрали и намекнаха как за всички е ясно, че червените стартират предизбораната си кампания.

„Какво ще стане до края на 2011 година при очакваните нови повишения на цените на газа и електрическата енергия, при растящи цени на петрола и следващите нови повишения на всички цени? Отговорът е един: лишения, хаос в икономиката, мизерия. Имаме всички основания да кажем, че правителството се провали и ще продължи да завлича България в блатото. Протестираме срещу безхаберието на управляващите. Протестираме срещу демагогията, която властва в страната, срещу некомпетентната и безотговорна политика в областта на доходите и икономиката, срещу липсата на каквато и да е грижа за обикновения човек“, каза Ангел Найденов от БСП.

Според депутата от ГЕРБ Иван Вълков каузата на БСП е много ясна: да разпространява лъжи, всякак да пречи на България, като всичко това е с една цел – да пречи на управлението на ГЕРБ да не успее. „Спрете да лъжете хората, че са бедни, защото се инвестира в инфраструктурата. Спрете да измервате магистралите с бурканчета кисело мляко и хляб. Ето това е популизъм. Не подценявайте българския народ. Спрете да се подигравате и да лъжете официалните институции. Целта ви, колеги, е ясна опитвате се да трупате рейтинг за местните и президентски избори, като саботирате усилията на кабинета да строи магистрали, да усвоява средства по европейските фондове и да създава икономически активни граждани. “, обърна се към левицата той.

От „Синята коалиция” също прочетоха декларация от парламентарната трибуна. Да бъде свикан национален референдум, на който да се реши дали бъде строена АЕЦ „Белене”, призова Иван Костов. По думите му българският премиер Бойко Борисов е „абсурдно изключен от общата тревога и безотговорно“ заяви готовност да строи новата атомна електроцентрала. Според него Борисов не е спазил и предизборното си обещание да „отърве България от едностранната енергийна зависимост от Русия”. Като припомни авариите в „Три Майл Айлънд“, „Чернобил“ и „Фукушима“, Иван Костов поиска правителството да замрази преговорите с Русия за изграждане на проекта „Белене”.

От „Синята коалиция” призоваха избрания от кабинета консултант HSBC да съобрази своето становище с бъдещите стандарти за безопасност на ядрените централи. „Както „Фукушима” е в Япония, така и „Белене” е в България”, завърши декларацията си Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5188 |25.03.2011 Борисов: Стефан постъпи мъжки, ние показахме европейско поведение . 35| 5031 |24.03.2011 Червените готови за протест, искат Борисов да си ходи . 39| 5911 |24.03.2011 Борисов и Първанов си делят 2-ро място по рейтинг . 24| 5832 |24.03.2011 Б. Борисов: Похитителят да се предаде, един шамар няма да му ударят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads