Реклама / Ads
56| 6443 |24.03.2012 НОВИНИ

Дебатът за Синята коалиция не бил "за и против Ив. Костов"

.
Надежда Нейнски
Разделението между СДС и ДСБ беше изкуствено; много повече неща ни свързват, отколкото разделят, затова трябва да се търсят нови мостове, коментира евродепутатът и бивш лидер на СДС.
 

Шансовете ни като Синя коалиция са по-сериозни, затова преговаряме, обяви по ТВ 7 Надежда Нейнски, евродепутат от СДС по темата за бъдещето на Синята коалиция. Аз поех риска да изляза начело на листата в европейските избори, с което исках да кажа, че във формат Синя коалиция имаме шансове да сме фактор и гарант за демократично управление. Разделението между СДС и ДСБ беше изкуствено; много повече неща ни свързват, затова трябва да търсим нови мостове. Дебатът не е "за и против Костов", а за гласовете на 350 000 души, които ни подкрепят.

Видяла съм много и различни заглавия по вестниците през годините, коментира тя вестникарските писания понастоящем, които коментират, че Костов превзема СДС чрез Надежда Нейнски.

Аз съм човек, водил много преговори, в тях тестът за искреност са споразуменията. Затова настоявах преди последните избори да има национално споразумение между СДС и ДСБ, каза Нейнски. Според нея оценката на хората била много ясна и това за нея било валидно. В ЕНП имало изключителна подкрепа за единството на Синята коалиция. Човешки взаимоотношения сигурно има, но политическо напрежение между СДС и ДСБ няма, изрази увереност Нейнски.

Темата с енергетиката ще бъде сериозен тест за много политически формации, вкл. и новопоявили се, коментира още тя. На президентските избори СДС не успяло да излезе с кандидатура, която да води европейски дебат, каза Нейнски. По темата за отношението към ГЕРБ евродепутатът поиска посланията на сините да са монолитни. В началото било нормално да им се даде кредит на доверие, още повече, че ГЕРБ били сестринска партия по линия на ЕНП.

Румъния повдига проблема с шелфа с чисто политически основания, политици там се изкушават недипломатично да заиграват с тази тема, каза Нейнски.

По темата Белене позицията ми е ясна и последователна, добави тя.  Аз съм категорично против този проект, който не е изгоден икономически нито за България, нито за Русия, каза Нейнски.

ГЕРБ тепърва ще бъде поставен пред много сериозни геополитически предизвикателства и от тяхното разрешение ще се развие тяхното бъдеще, прогнозира Нейнски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4794 |20.03.2012 Тройната коалиция на прокурор . 97| 5844 |19.03.2012 Тройната коалиция раздавала тройни бонуси, но ги назовавала заплати . 14| 5635 |09.03.2012 Премиерът очаква 7-8 млн. лева от бонусите на Тройната коалиция . 62| 4823 |24.02.2012 Да се осветлят бонусите на тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads