Реклама / Ads
45| 19318 |14.05.2015 НОВИНИ

Д-р Дечев хвърли бомба към Москов: Дадохте ли 28 милиона лв. на собственика на 5 болници?

.
д-р Дечо Дечев
Дадохте ли 28 милиона лв. на собственика на болници?! Този бомбастичен въпрос зададе уволненият диктор на болницата „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев към министър Петър Москов. Това се случи по време на редовното заседание на здравната комисия в парламента, предаде репортер на Фрог.
 
Голяма част от депутатите не бяха в течение с идеята на здравния министър за обединяването на 9 болници на територията на бившата медицинска академия. Те имаха своите съмнения и възражения по отношение на това предложение. След като Москов повтори идеите си, депутатите поискаха да чуят и мнението на д-р Дечев.

Благодаря ви, че ми дадохте тази възможност. Няма как да съм против проекта на Петър Москов, тъй като той не ме беше запознал с него. Това, за което ме отстраняват е, че съм поискал методиката, по която работят болниците, тъй като „Св. Иван Рилски” е ощетена с над 5 млн. лв. за онколекарства. Такава причина посочи д-р Дечев. Той се възползва от възможността да задава пряко въпроси на Москов и го попита: Позволихте ли на собственик на 5 болници да получи 28 млн. лв.?! Москов видимо се разгневи и на свой ред попита председателката на комисията Даниела Дариткова : В каква процедура сме? След това отвърна на Дечев: Вие говорите лъжа след лъжа.

Доктор Дечев изнесе данни за разходите на болниците, с които „Св. Иван Рилски” ще се обединява. Една от тях има малко диализа, а харчи двойно. В друга – отдел счетоводство се състои от 18 човека, а  „Св. Иван Рилски” - 8, за управление на собствеността отиват в една болница 24 000 лв., а в „Св. Иван Рилски” – 9.  В една болница има главен секретар, каквото и да означава това,в Св. Иван Рилски”- няма. Една от тези болници дава 22 000 за реклама и т.н.  В същото време се правят 11 млн. задължения, бяха думите на директора.

 

Коя цел „Св Иван Рилски” не може да  изпълни, че трябва да се обединява?, попита д-р Дечев министър Москов, но не получи отговор.

 

Уволеният директор разкри какъв риск има при създаване на гражданско сдружение в 9-те болници, каквато е идеята на здравния министър. „Срещу дружества не може да се води дела. Сдружението ще прави обществени поръчки и ще дава цена. При нарушения отговорността пада върху директорите и болниците.

 

Петър Москов нарече твърденията на Дечев медийни игри. Той го упрекна, че не бил одобрявал идеята за постъпване в болница с лична карта. А от това Здравната каса щяла да спести 2,3 млн.  „Смяната на ръководството на „Св. Иван Рилски” е завършила. Няма връщане назад!, отсече Москов.

 

Бившият социален министър Хасан Адемов гръмна с друга бомба – Москов бил подменил борда на директорите на повечето болници.

 

Дайте пример, като твърдите това, настоя здравният министър.

 

Например – в Разград.

 

Петър Москов бе категоричен, че това е лъжа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4611 |09.05.2015 Бабата на убиеца на Ани прехвърли злодейството на майката . 17| 7931 |07.05.2015 Д-р Дечев пред Фрог: Заплатата на сестрата в „Св. Ив. Рилски” е 1800 лв., а Москов дава 1000 . 13| 4631 |05.05.2015 Синдикалист за Фрог: Москов плаши с уволнение всеки, подкрепил д-р Дечев . 11| 6232 |03.05.2015 Д-р Дечев: Мегаструктурата е за подмолна приватизация на болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads