Реклама / Ads
26| 6415 |15.07.2008 НОВИНИ

Действащи полицаи замесени в аферата с Ангел Бончев

.
Много е вероятно действащи полицаи да са участвали в отвличането на Ангел Бончев, а след това и на съпругата му Камелия. Събраната досега информация водела до този извод, научи Frognews.bg.
 
Групата действала организирано, по модел на специализирано звено от службите. Била снабдена с полицейски радиостанции, подслушвала честотите на колегите си, възможно е дълго време да е наблюдавала и проследявала съпругата му и други негови близки. Предполага се, че на подобен режим, е бил подложен дори Гриша Ганчев, собственик на „Литекс". Целта била да се установи, дали е организирано събирането на откупа. Твърде е реално телефони на висши служители на фирмата да са били в режим на подслушване.

Ситуацията се усложнява от това, че същите телефони са били обект на внимание и от ДОИ. Излиза, че близки колеги и роднини на Бончев са били следени и слушани и от похитителите, и от службите на МВР.

Изготвен е вече портрет на похитителите по модел на профайлърите от ФБР. Офисът на федералното бюро в София също оказвал съдействие на колегите си от българското МВР. Американците обаче не скрили учудването си от непрофесионалните действия на Дирекция оперативно издирване. Както става известно, под ръководството на Жоро Стоицев, бивш шеф на РДВР - Пазарджик, подал оставка заради провалилото се разследване на убийството на сестрите Белнейски и убийството на пастир от полицаи по невнимание. Ексминистърът на МВР Румен Петков обаче го назначи преди година тайно за шеф на ДОИ, без да се спази процедурата за конкурс.

Трудностите по стесняване на кръга от заподозрени за деянието идвал от това, че в ДОИ, например, нямали информация с какво се занимават голяма част от бившите служители в Дирекцията. Не е ясно на сто процента и дали действащи служители не работят за частни интереси, някои от които в сенчестия бизнес. Такива случаи вече е имало и хора от ДОИ са уволнявани преди време.

Подозренията за участие на МВР-служители в отвличането не са случайни. Преди няколко години синът на шефа на "Славия" Венцислав Стефанов бе отвлечен на стотина метра от Първо районно полицейско управление от униформени. Тогава от МВР заявиха, че бандитите са имали полицейски униформи, но отхвърлиха вероятността да са истински служители. До момента те не са заловени, така не е ясно дали наистина са истински или служители менте. Освен това записите на телефонни разговори, които били направени през първите часове на отвличането, изчезнали мистериозно от касата на столичната дирекция на вътрешните работи. Генерал от МВР пък самоволно разпоредил да се спре подслушването.

Милчо Бонев - Бай Миле бе разстрелян с бодигардовете си от хора в униформи в ресторант "Градина" до ст. "Славия". От МВР побързаха да обвят, че бандитите са разполагали с откраднати униформи. Странното в случая е, че никой от охраната на Бай Миле не е извадил оръжието си да се защити, което означава, че са познавали нападателите именно като служители на МВР. Вероятно това е причина всички да бъдат разстреляни...  

Отвлеченият преди години Стефко Колев, шеф на "Руен", разказа в сутрешния блок на Нова телевизия, че през цялото време при отвличането му е смятал, че е обект на полицейска акция. Този извод направил от разговорите на похитителите, от техните облекла и действия. Най-сигурното доказателство обаче било, че похитителите му предали целия разговор на съпругата му със служители от МВР.  В последвалото разследване били обвинени и полицаи за съучастничество, но военните прокурори така и не могли да докажат нищо и всичко пропаднало.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5280 |09.07.2008 Шестима полицаи убити пред консулството на САЩ в Истанбул . 1| 4808 |20.06.2008 Командироват 750 полицаи по Черноморието . 1| 5453 |30.04.2008 Голямото изнасяне започва пак, полицаите - на всеки километър . 7| 5243 |31.03.2008 Б. Борисов към засегнатите полицаи: Вървете в прокуратурата и в ДАНС!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads