Реклама / Ads
6| 5215 |03.10.2011 НОВИНИ

Дейвид Варод дава Нова ТВ на съд

.
Шефът на "Ню Бояна" Дейвид Варод е бесен на Нова телевизия. Той възнамерява да съди медията заради "ексклузивните кадри" от снимачната площадка на новия акшън на Силвестър Сталоун "Непобедимите 2".
 

 

Това става ясно от отворено писмо, което бе разпространено до медиите.

На 1 октомври Нова ТВ е излъчила репортаж от снимачната площадка на „Непобедимите 2“ с участието на Силвестър Сталоун, обявявайки кадрите като „ексклузивни” и дори анонсирайки интервю със Слай.

 

„Нова Телевизия не само няма предоставени „ексклузивни материали“, а излъченият „репортаж“ в „Календар“ е непрофесионален и незаконно сниман с мобилен телефон в студията ни. Извършено е криминално действие, което ще има изключително неблагоприятни последици”,  заявява шефа на „Ню Бояна” в писмото си.

 

„Заснемането и разпространението на кадри, съдържащи изображения на лицата, участващи в заснемането на продукцията, декори и реквизит, които са изключителна собственост на продукцията, са злонамерени и незаконни.

 

Такива действия подронват сериозно образа на България, както и правят крайно негативно впечатление на звездите, участващи в продукцията, и на всички важни личности, имащи отношение към създаването на филма.


Ние познаваме Република България като държава със закони и ред, като сигурно и цивилизовано място. Такава я представяме и пред чуждите продуценти. Подобни нарушения на законите и реда могат да се окажат фатални за идването на бъдещи големи филмови проекти в страната.

 

Принуден съм да предприема съответни законови действия срещу Нова Телевизия, защото излъченият материал накърнява доброто име и положителния професионален имидж на „Ню Бояна Филм“.

 

Създава се сериозна опасност други значими международни продуценти да не дойдат изобщо тук, което ще бъде голяма загуба и за икономиката на България”, се казва още в писмото.

 

Очаква се съвсем скоро Нова ТВ да излезе с официална позиция по казуса, пише "Всеки ден".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4834 |03.10.2011 Раздават Нобеловите награди за 110-и път . 2| 5312 |03.10.2011 Европейският научен съвет заседава в София . 75| 10693 |02.10.2011 Трактора пазел Първанов в БСП, Филчев му давал сигналите срещу него . 110| 6470 |28.09.2011 Б. Борисов: На този, който създава напрежение, аз отговарям с пътища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads