Реклама / Ads
11| 4445 |06.11.2008 НОВИНИ

Декларацията на ДПС и борбата на БСП с олигарсите - предизборни

.
Колкото възмездие получили възродителите, толкова щели да получат и бившите служители на ДС, прогнозира М. Андреев, призовавайки правосъдната система да не мълчи като риба за Доган и компания.
 

 

Възродителния процес е срамна история, друг е въпросът как това се експлоатира от ДПС, обяви по БТВ Методи Андреев, бивш шеф на Комисията по досиетата. Според Андреев декларацията на ДПС била много закъсняла, а историята, която прави ДПС, била жива демагогия и подигравка с изстрадали хора.

Андреев обяви още, че БСП била винаги силна, когато има враг, а сега опозицията проявявала безсилие. Той попита и срещу какви олигарси ще се бори БСП, след като сама ги е създала. Колкото възмездие получили възродителите, толкова щели да получат и бившите служители на ДС, прогнозира той.

За него ДПС държала политическата власт с най-много икономическа сила. Методи Андреев напомни как благодарение на ДПС паднало правителството на Филип Димитров и се появили мутрите. Той добави, че при правителството на Симеон Сакскобургготски пък се реабилитирала ДС, при това не без участието на ДПС.

В този смисъл декларацията на ДПС и борбата на БСП с олигарсите били предизборни стъпки. Той предложи да се покани и Георги Първанов, който бил тясно свързан с олигарсите. 

Андреев повтори тезата на шефа на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Минчо Спасов за това, че ДПС е създадена с помощта на ДС и в нейните редици има нейни служители. Самият Доган бил създаден да действа под чужда самоличност. Той призова българската правосъдна система да не мълчи като риба за това, което правят Доган и компания, а от ръководство на ДПС поиска то да си подаде оставката.

По темата Бойко Борисов, Андреев оповести, че преди 10 ноември 1989 г. онези, които владеели карате, тайкоундо, били под наблюдение на службите. Фактът обаче, че той бил обикновен служител не го правел виновник; виновни били генералите и членовете на висшето ръководство.

За обединението на дясното Методи Андреев обяви, че то трябва да стъпи на нови харизматични личности, а не на старите, които едва ли ще го осъществят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4613 |06.11.2008 Под 1% българи - комфортни с доходите си; датчаните са цели 67,4% . 35| 6263 |06.11.2008 "Атака" влиза в следващото НС; БСП няма да се коалира . 13| 4815 |05.11.2008 БСП купувала гласове на последните местни избори . 1| 5266 |05.11.2008 Ще подобряват обслужването в държавната администрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads