Реклама / Ads
33| 5543 |18.12.2012 НОВИНИ

Делян Добрев: Подкрепяме по-гъвкав режим за забраната за пушене

.
Министър Делян Добрев
МИЕТ подкрепя промяна в условията за тютюнопушене, тъй като наистина се отчита спад на оборотите на заведенията.
 

Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред Нова телевизия и изрази надежда през настоящия зимен сезон туристите да надминат 1 млн.

„Виждам затруднението на фирмите в туристическия и ресторантьорския сектор. Ако има по-гъвкав режим за забраната за пушенето, аз съм готов да го подкрепя", каза Добрев.

"Ние от МИЕТ сме пуснали официално писмо, с което подкрепяме промяна в условията - не за отпадане на забраната за тютюнопушене, а за по-гъвкав механизъм. Има идеи, те ще бъдат обсъдени в Икономическа комисия. Аз съм склонен да подкрепя туризма и малкия и среден бизнес в бранша. Въпреки че аз се чувствам по-добре в заведения, в които не се пуши", обясни той.

Министърът се надява, че туризмът няма сериозно да пострада от рестриктивните санкции за пушене в заведения и на обществени места. "Приходите от туризъм за миналата година са 340 млн. евро. Надяваме се тази година да са повече", заяви Делян Добрев.

Тази агония с ВМЗ-Сопот продължава вече 10 години. Това не е нещо, което се случва в момента – знаете юни месец имаше също протести и тогава осигурихме над 5 милиона лева, с които да се плащат заплати до края на ноември, до когато си поставихме срок да приватизираме предприятието, коментира министър Добрев.

„Единственото трайно решение на този проблем е предприятието да бъде приватизирано”, категоричен е Добрев. Той заедно с премиера Бойко Борисов са говорили с кандидата да приватизира завода и са го помолили да подаде възможно най-скоро своята оферта, каза Делян Добрев.

"Предприятието не се източва, а загубва пазарни позиции заради конкуренцията", поясни министърът. Добрев съобщи, че работниците са получили вече една част от дължимите им пари, а другата се очаква в четвъртък или в петък сутринта най-късно.

"Няма оттегляне на инвестиции от българските пазари, просто последните години привличането на инвеститори става все по-трудно", съобщи министър Добрев. Той заяви, че заради това се правят и тези форуми по цял свят. По думите му, тази практика продължава и в следващите години, защото резултатите от тях са изключително позитивни. Като пример той даде Китай и съобщи, че вече има три проекта след форума, който се проведе преди месец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5417 |17.12.2012 Делян Добрев: Скоро ще намерим решение за ВМЗ - Сопот . 16| 5271 |15.12.2012 Делян Добрев: Тоталната забрана за пушене трябва да отпадне . 9| 4948 |10.12.2012 Делян Добрев призова за цигарен дебат в парламента . 55| 6268 |28.11.2012 Президентът: Подкрепяме Турция в евроинтеграцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads