Реклама / Ads
20| 7587 |29.05.2019 НОВИНИ

Делян Пеевски е жив и се отказа от ЕП

.
Делян Пеевски
Делян Пеевски остава в Народното събрание и няма да ходи в ЕП. Това стана ясно в кулоарите на парламента преди началото на днешното заседание. Пеевски се появи за втори път в НС от две години.
 

"Надделя колективното решение, нужен съм в България", така обоснова Пеевски решението си да остане в НС.

 

На предишните евроизбори Пеевски също бе кандидат, но впоследствие се отказа. Сега ситуацията се повтаря. Очевидно от Брюксел е оказан натиск, че олигархът не е желан там.

 

От началото на 44-ия парламент депутатът от ДПС не е присъствал на заседания в НС. Един път е отишъл за откриването на парламента, а днес се появява пак. Той остана безмълвен пред медиите и не пожела да коментира резултатите от евроизборите. Все пак бе видян на живо и така бяха разсеяни някои слухове, че по време на кампанията се е изявявал негов двойник...

 

Пеевски отрече пред НТ да е имало обструкции от АЛДЕ към кандидатурата му за евродепутат. „Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев - лични негови слуги и медиите, които работят за Иво Прокопиев. АЛДЕ никога не е имала обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура”, каза Пеевски.

 

"Най-големият преференциален вот в листата е за Мустафа Карадайъ, след това за мен”, каза още депутатът.

 

По повод на резултатите от европейските избори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ДПС е успяла да постигне партийните си задачи и цели. "Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Ние като партийни задачи и цели си бяхме поставили да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и да направим обединение на нашите избиратели. Това вече е факт", каза той.

 

ДПС получи три мандата в Европейския парламент. След отказа на първите двама в листата, в Страсбург заминават досегашните евродепутати Илхан Кючук и Искра Михайлова, както и Атидже Алиева-Вели, която е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд  "Земеделие".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4952 |28.05.2019 Октай: Пеевски има финанси за купуване на гласове в ромски райони . 2| 4182 |26.05.2019 Мустафа Карадайъ не каза къде е Пеевски, намекна, че ще остане лидер на ДПС . 5| 4513 |26.05.2019 Йордан Цонев: Делян Пеевски тепърва ще решава дали отива в Брюксел . 2| 4712 |26.05.2019 БСП алармира, че две медии, свързани с Пеевски, публикуват прогнозни резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads