Реклама / Ads
2| 4255 |17.04.2019 НОВИНИ

Делото КТБ продължав през май, отново с разказа на Бисер Лазов

.
Източник: БГНЕС
И днешното изслушване в Специализирания съд на основния свидетел по „Делото КТБ“ премина без конкретни разкрития. На следващите две заседания, които са насрочени за 8 и 9 май, отново ще говори Бисер Лазов.
 

Днешното заседание по „Делото КТБ“ приключи по-рано,  по молба на съдия Вирджиния Петрова. От сутринта всички в залата продължиха да изслушват разказа на Бисер Лазов, който отново бе изобилен на повторения на вече казано и пояснения на собствените му думи. За разлика от вчера, днес в залата присъства и зам.-главния прокурор Иван Гешев.

 

Той обясни пред журналисти защо се получават такива повторения в разказа на Лазов с това, че той описвал "старателно механизма на източване на банката"

 

"Ще трябват много още обяснения, за да се стигне до конкретните подробности", предупреди Гешев и анонсира: "Ще стане интересно като стигнем до политиците, журналистите, артисти, спортисти, социолозите, които сега с интерес наблюдавам как обикалят студията и правят прогнози...". Гешев отказа да уточни кои политици и социолози ще посочи Лазов като част от аферата "КТБ", но обеща ако не ги назове да му бъде припомнено, и че прокуратурата ще помоли съда да бъдат прочетени имената им, тъй като в досъдебното производство ги има.

 

Лазов цитира с точност конкретни суми, но и отбеляза, че не бил запозна какво пише в кредитните досиета, защото не му било работа.

 

Заради бавното и често неконкретно говорене на Лазов присъстващи в залата коментираха, че промяната в закона и спирането на четенето на диспозитива на обвинителния акт, както и декларираното голямо желанието да се ускори процеса са били само „прах в очите“, защото процеса изобщо не се е ускорил. От защитата  споделиха, че в това, което до момента говори Лазов, все още липсва информацията, която е коментирал в неговите близо 40 разпита.

 

Припомняме, че бяха провалени 2 заседания заради неявяване на свидетели, а Бисер Лазов го изслушват вече 4 заседания. Вероятно ще отнеме още поне толкова, за да приключи с всичко, написано на листите, които чинно и ритмично прелиства пред себе си.  Не е ясно и колко още заседания ще минат, преди да започне реалният разпит на свидетелят който е едва първи от общо 400, включени в списъка на прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3980 |17.04.2019 В Индонезия гласуват за президент и парламент . 2| 4607 |16.04.2019 Спецсъдът заседава по делото срещу Панайот Рейзи . 3| 3974 |16.04.2019 Продължава изслушването на основния свидетел по делото КТБ . 4| 4847 |15.04.2019 Половината хора останаха извън залата по делото ”Иванчева”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads