Реклама / Ads
2| 6035 |24.02.2010 НОВИНИ

Делото "Марио Николов" на път за Германия?

.
Марио Николов
Делото срещу Марио Николов за злоупотреби по САПАРД може да се изнесе в Германия, каза днес вътрешният министър Цветан Цветанов. В момента се обсъждало дали има правен механизъм това да се случи.
 
Има сигнали от ОЛАФ за злоупотреби по оперативните програми, заяви вицепремиерът след редовното заседание на кабинета..

Има сериозни констатации по някои от оперативните програми за конфликт на интереси на хора и лица, които са били в държавни административни единици или в някои политически централи, които са имали пряко участие в неправителствените организации и са участвали в правенето на проекти, обясни Цветанов. „Там, където има нарушения ще се търси отговорност”, каза той.

„Най -важното е, че сме върнали доверието в ОЛАФ като надежден партньор и да създадем и превенция, за не допускане на финансови злоупотреби с европейски средства”, каза вътрешният министър.

Frognews.bg припомня, че прокурорите имат сериозни проблеми срещу Марио Николов по обвинението му за пране на пари, след като съдът отхвърли искането на обвинителите да бъдат изслушани двама германски и четирима швейцарски свидетели.

Двамата германци са осъдени за източването на САПРАД по международната афера, а швейцарците се разследват. Показанията на германците са приложени по българското делото за злоупотреби със САПАРД и засега са единствените материали, подкрепящи обвинителната теза срещу Николов и компания.

Марио Николов с още шестима души са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

В края на януари Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по материали, изпратени в градската прокуратура, за това че бизнесменът Марио Николов се е обаждал по телефона на свидетел и го убеждавал да не дава показания.
Прокурорите полуучили информация, че Николов звънял на свидетел в Швейцария, за да му съобщи, че не трябва да се явява по делото срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4985 |23.02.2010 Външно праща представител на делото на Спаска Митрова . 6| 4918 |19.02.2010 Велчев: В грях сме по делото за убийството на прокурор Колев . 5| 5246 |17.02.2010 Кокинов поиска кредит на доверие по делото "Октопод" . 4| 5586 |16.02.2010 Изчезвали документи по делото "Борилски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads