Реклама / Ads
2| 3627 |23.12.2020 НОВИНИ

Делото за побоя на Слави Ангелов влезе в Спецсъда. Поръчителите отсъстват

.
Слави Ангелов Източник: БГНЕС
Обвинителният акт срещу заподозрените за побоя над журналиста Слави Ангелов е внесен в Специализирания съд обвинителния. Обвиняемите са трима – близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев. За тях прокуратурата твърди, че са физическите извършители.
 

Повдигнати са им три обвинения. Те са, че между януари 2019 г. и 23 април 2020 г. са се договорили да извършват побои с цел грабеж, както и че на 17 март 2020 г. в София са нанесли на Ангелов множество тежки наранявания. Те са обвинени също и за притежание на наркотици.

 

От Спецпрокуратурата посочват, че престъпленията са с висока обществена опасност и заради това разследващите са положили огромни усилия да открият извършителите.

Засега не е ясно дали лицето Ивайло Серафимов, което се появи в показания пред съдия за готвен атентат срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, ще свидетелства и срещу обвинените за побоя над главния редактор на „168 часа“. Именно това лице разкрива как се е стигнало до поръчката за побоя. Ако, разбира се, версията му е вярна, защото близки до държавното обвинение смятат, че на този човек е много рисковано да се вярва. В показанията си той посочва и поръчителите на нападението, но прокуратурата не обявява техните имена.

Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях в момента са с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Третият обвиняем е с парична гаранция от октомври заради влошено здравословно състояние. Предстои съдът да насрочи дата, на която да се проведе първото, разпоредително заседание по делото.

 

На 17 март главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов беше нападнат и пребит от няколко души на столичния бул. "Дондуков" и бе откаран по спешност в болница „Царица Йоана".

Една от първите версии на разследващите бе, че става дума за поръчка за нападение заради работата му като журналист. Бяха задържани ултраси на "Левски" като първоначално в ареста се оказа седем души, задържани в кварталите "Подуяне" и "Бенковски", като четирима от тях са ММА бойци. В последствие няколко души бяха освободени, а в ареста останаха близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4037 |21.12.2020 АЕЖ: МВР да публикува всички материали от проверката на побоя на Димитър Кенаров . 0| 3385 |17.12.2020 Ужасът в Сандански: Ново отлагане на делото за тормоз . 5| 3602 |16.12.2020 Спецсъдът ще гледа делото срещу Петър Москов за турските ваксини . 3| 3403 |10.12.2020 Нападателите на журналиста Слави Ангелов остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads