Реклама / Ads
0| 4750 |02.04.2007 НОВИНИ

По делото за "Топлофикация" Вальо Топлото може да се сдобие с компания

.
Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, ще бъде обвинен за валутно престъпление и за това, че е укрил от българските власти сметките си в чужбина. В австрийски банки бяха открити над 6 млн. евро на негово име. Ще има и други засегнати лица, които са имали отношения с бившия директор на "Топлофикация".Не е невъзможно да бъде привлечена и нова публична личност.
 

Не е невъзможно по аферата “Топлофикация” да бъде привлечена нова публична личност, заяви наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов, коментирайки по няколко телевизии тази сутрин информации в пресата. "Фрогнюз" припомня , че вестник "Новинар" оповестява как до дни ще се повдигнат нови обвинения срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото.  Димитров ще бъде обвинен за валутно престъпление и за това, че е укрил от българските власти сметките си в чужбина. В австрийски банки бяха открити над 6 млн. евро на негово име. Сметките били на името на Димитров, майка му и още една жена, разказа Джамбазов. Ще има и други засегнати лица, които са имали отношения с бившия директор на "Топлофикация" по вертикала.

Джамбазов апелира подробности да бъдат коментирани, когато станат факт такова обвинение.
“Не съм убеден, че спокойствието на Валентин Димитров ще продължи дълго. Мисля, че в крайна сметка той се почувства малко или много окуражен от определението на съда, но това в никакъв случай не означава края на делото. Естествено, ще вземем предвид мотивите на съда при прецизиране на обвинението срещу него, което ще се получи съвсем скоро", каза прокурорът. По повод произхода на парите по сейфове на Вальо Топлото, той посочи, че до голяма степен този произход на парите е ясен и е трудно да се допусне, че парите са от легален бизнес.

Ръководството на СДС-София ще даде днес пресконференция на тема "Кризата в Топлофикация София АД".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5942 |03.04.2007 Над Вальо Топлото е цялата енергийна мафия на България. . 0| 5266 |10.04.2007 "Топлофикация" припари на поредния си директор . 1| 5968 |28.04.2007 Бойко Борисов: Совалки в БСП потулват скандала в "Топлофикация" . 0| 6253 |01.05.2007 Двама баровци звъняли на ексшефа на столичната "Топлофикация" Георги Рогачев, питали го за здравето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads