Реклама / Ads
5| 4940 |10.01.2019 НОВИНИ

Демократична България: Думите на Каракачанов за циганите са част от проблема с престъпността в гетата

.
Разпалването на омраза от страна на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е абсолютно недопустимо. Това заявиха от Демократична България по повод възникналото етническо напрежение в село Войводиново заради побоя на командос.
 

От партията са на мнение, че с думите си, че циганите са станали изключително нагли, министърът прикрива безотговорността на властта към проблемите в циганските гета.

 

Това изказване е част от проблема с престъпността и бедността в гетата, а не е част от решението, смятат те и посочват, че лидерът на ВМРО е доказал във времето, че използва всяко избухване на междуетнически искри, за да трупа предизборни дивиденти.

 

Иронично е, че тези, които продават за по 5000 долара паспорти, включително и на престъпници, заема загрижена поза за нивото на криминалната активност в България, твърдят от ДБ.

 

Според тях играта на скачени съдове с ДПС се прожектира с успех преди всички избори.

 

Политиците от двете крайности на спектъра имат пряк интерес от това конфликтът между българи и роми да тлее завинаги и никога да не бъде решен, убедени са от партията и допълват, че този конфликт им осигурява политическо бъдеще, а преднамереното държане на стотици хиляди хора в бедност - и евтини гласове.

От ДБ твърдят, че единствената цел на политици като Каракачанов всъщност е "да се пенсионират на политическата софра".

 

Всяко насилие е абсолютно недопустимо и следва да бъде преследвано с цялата тежест на закона, категорични са те и изразяват надежда, че биячите от Войводиново ще получат възмездие.

 

Те обаче подчертават изумлението си, че на вицепремиер са необходими обяснения, че не може да съществува колективна вина.

 

"Отговорността винаги е индивидуална, на извършителите на деянието. Другото е игра с огъня, като при Хитлерова Германия или войните в Босна, където всичко започва именно с пропаганда, подобна на тази на военния министър.", посочват от ДБ.

 

Те настояват проблемите да се решават по начин, който гарантира дългосрочен успех, а не на парче и посочват, че ромите могат да участват много по-адекватно в пазара на труда.

 

Досегашните правителства обаче търпят пълен провал по въпроса с интеграцията им, смятат от Демократична България.

 

По тази причина те отправят няколко предложения към правителството, сред които засилване на държавността в рисковите райони.

 

Водещи сме по брой полицаи на глава от населението, а в цели райони МВР отсъства, посочват от партията и настояват наказанията за дребни престъпления да възлизат на стойност до една минимална заплата.

 

От ДБ искат и обвързани с нуждите на работодателите еврофондове за допълнителна квалификация.

 

"Сегашното финансиране е в голямата си част безсмислено и ненужно, като само се разхищават средства, колкото да се присвоят едни пари. Много по-полезно за икономиката би било фондовете да са по-малко, но използвани ефективно, съобразно нуждите на пазара", убедени са те.


Сред предложенията са и въвеждането на програма за добро образование на рисковите групи и постепенното закриване на училищата в гетата, където нивото е изключително ниско.

 

Никой в България не трябва да има специални привилегии или да е ощетен за това, че принадлежи към някаква група, било то етническа или друга, отсичат от Демократична България и допълват, че водещо трябва да е овладяването на престъпността и осигуряването на работа и образование.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5539 |27.12.2018 Демократична България: Управляващите да протестират незабавно срещу провокациите от Русия . 2| 4248 |18.12.2018 СДС ще търси партньорство с ”Демократична България” и ДБГ . 7| 5196 |17.12.2018 ”Демократична България” ще сезира ЕК и Съвета на Европа за промените в Антикорупционния закон . 24| 8580 |22.11.2018 Демократична България спря проекта АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads