Реклама / Ads
9| 5244 |24.05.2020 НОВИНИ

”Демократична България”: Правителството да отчете важността на образованието и културата

.
Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов
Настояваме българското правителство да отчете важността на образованието и културата в сложната среда, породена от COVID-19. То не трябва да се връща към обичайната си практика на хаотични и повърхностни, понякога и чисто популистки действия, а да приеме обмислени и стратегически мерки, за да може да се премине към нови, по-високи нива на системна подкрепа.
 

Това се казва в позиция на Демократична България по повод 24 май.

 

"Трябва да се изработи и специфичен план за ускорена дигитализация на секторите образование и култура.

Трябва да се осигури изграждането и усъвършенстването на комуникационните способности и дигиталната компетентност на всички участници в образованието.

 

Трябва да се потърси решение на основния проблем, открояващ се от 16 март насам – неефективното участие и неучастието в електронните и дистанционните форми на някои ученици в задължителния предучилищен и училищен етап на обучение.

В областта на културата, е необходимо да се разработи нова информационна политика, спешно събираща данни, анализираща и създаваща картина на състоянието на хетерогенното културно поле в състояние на пандемия.

Необходимо е да се развие дигиталният капацитет на българската култура.

 

Задачата за създаване на такава средносрочна и дългосрочна стратегия за развитие на образованието  и културата в новата ситуация пада на плещите на правителството: то носи отговорност за това, което се случва и не се случва.  Но Демократична България няма да се задоволи само с критичен мониторинг на неговите действия и бездействия. В зависимост от динамиката на епидемиологичната ситуация ще разработим и предложим на нашите съграждани свои средносрочни и дългосрочни програми, осигуряващи системна подкрепа на тези два ключови сектора.", настояват още демократите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6001 |19.05.2020 Проф. Галунов: ДПС е в необявена коалиция с правителството и ГЕРБ . 14| 6246 |17.05.2020 Проф. Даниел Вълчев: Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите . 15| 7938 |11.05.2020 Правителството предлага социалната пенсия за старост да се увеличи 6,7% . 7| 5302 |05.05.2020 ДЕН: Икономическите мерки на правителството облагодетелстват близки до властта бизнес групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads