Реклама / Ads
16| 7266 |03.07.2020 НОВИНИ

”Демократична България” сезира ВСС за връзки на Гешев с Петьо Еврото от ”Осемте Джуджета”

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Заради скандалните твърдения, които се появиха в журналистическото разследване на неправителствената организация ”Антикорупционен фонд” относно корупция и рекет на много високо ниво в прокуратурата.
 

бившият правосъден министър и настоящ съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов се обърна към ВСС.

 

В своя сигнал, Иванов обяснява, че сезира ВСС, защото имало "липса на на възможност за безпристрастно разследване от страна на прокуратурата". "Единствената - макар и теоретична - възможност за възстановяването на усещането на гражданите за ред и законност, е да се намеси Висшият съдебен съвет", смята Иванов. Бившият правосъден министър моли ВСС да намери и даде на обществото отговори за следното:


1. Какви са връзките на Гешев и сем. Петрови и ролята на последните в избора на Гешев за главен прокурор?


2. Какви са връзките на сем. Петрови и прокурорите Сарафов и Франтишек? (бел. ред. - първият е зам.-главен прокурор, а вторият е доскорошният ръководител на Специализираната прокуратура)


3. Извършени ли са твърдените от Златанов (бел. ред. - Илия Златанов, собственик на най-голямата компания за производство на асансьори в България "Изамет") действия от страна на прокурори от Специализираната прокуратура?


4. Как прокуратурата може да разследва обстоятелствата около сем. Петрови, при положение че това засяга самия Гешев? Какви са стъпките за избягване на конфликт на интереси? Не трябва ли Гешев да се оттегли? Иванов казва и, че сезира ВСС, без да е оптимист за реакцията на съвета.


"Водя се от призива на Вацлав Хавел винаги да се държим така "все едно" България е правова държава и има свободни и отговорни институции. Но и не мога да си затворя очите за досегашното поведение на огромното мнозинство от Вас, която може да бъде определена единствено като "позор". Очевидно е, че не си давате сметка какво дълбоко отвращение изпитват мнозина българи от Вашата деятелност. С всички последици за тях, децата им и родината ни...", казва той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4834 |02.07.2020 ВАП сезира Ангелкова и КЗП заради нарушения на родното Черноморие . 51| 23982 |21.06.2020 Нова ТВ заплаши със ”сезиране на институциите” заради уронване на престижа й . 51| 8596 |17.06.2020 Борисов ли говори в скандалния запис? Прокуратурата се самосезира да провери . 1| 5405 |12.06.2020 Сезират прокуратурата заради лекарка, заразила 11 души с коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads