Реклама / Ads
28| 6603 |15.08.2020 НОВИНИ

Демократична България: Свикването на ВНС е маневра на управляващите за запазване на властта

.
Обръщението на Демократична България
Няма никакъв смисъл от свикването на Велико Народно събрание. Това е само маневра на управляващите за запазване на властта.
 

Това обявиха на пресконференцията съпредседателите на Демократична България - ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, съпредседателя на Зелено движение - Борислав Сандов и доцент Атанас Славов - преподавател по конституционно право.

 

Атанасов призова протестиращите да не се поддават на тези предложения, защото това е с цел да се спечели време.

“Този ход, който предприе Борисов, е най-силното доказателство за неговата зависимост от това задкулисие, което се доминира от ДПС. Последните 24 часа единствено мълчи ДПС, защото идеята и тяхна. И Борисов на практика е говорител на това задкулисие, което управлява“, каза той.

 

Христо Иванов допълни, че не е необходима нова Конституция, за да се приемат по-голямата част от предложенията на премиера. Допълни, че това, което се предлага, е лош препис на вече предложени неща от "Демократична България".

 

Борисов иска да загубим още един преход, не съм си представял, че ще се стигне до такъв позор, коментира Иванов.

 

 "Фундаменталният си трик те го извадиха от торбата с лъжите, за да спечелят време и да се опитат да прокарат нови разделения сред хората, които се обединиха около две ясни искания - рестарт на демокрацията, само че рестартът на демокрацията не се прави с нова Конституция, а в една демокрация се прави с избори", каза още Иванов.

 

Най-добрият изход за България в настоящата политическа криза е незабавната оставка на правителството и предсрочни избори, коментира още  Иванов.

Той припомни, че протестът иска оставка и отговорност от главния прокурор, а по думите му в предложените от премиера промени няма никакви гаранции, че мандадът на обвинител номер 1 ще бъде прекратен:

“Едното нещо, за което няма нищо съществено е статутът на главния прокурор. Цинична измама, особено по отношение на младите хора, в които иначе Борисов се кле вчера, четейки текст, написан от друг. Искаме избори!“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6764 |07.08.2020 ЕК за случващото се в България: Страните-членки да гарантират спазването правата на демонстрантите . 17| 13536 |27.07.2020 Германската ARD разказва за България: Изоставена от ЕС срещу корумпирано правителство /видео/ . 59| 21391 |18.07.2020 Spiegel за протестите в България: Корупция, злоупотреба с власт - и тогава това видео . 11| 7894 |15.07.2020 "Демократична България”: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads