Реклама / Ads
7| 4397 |07.02.2019 НОВИНИ

Демократите призовават евродепутатите ни да подкрепят Кьовеши за главен прокурор на ЕС

.
Официалната позиция на “Демократична България” е в подкрепа на номинацията на румънката Лаура Кьовеши.
Общата Европейска прокуратура е една от най-важните стъпки към единна Европа и налагане на общ стандарт за правосъдие и преследване на корупцията и измамите с Европейски фондове. Номинацията Лаура Кьовеши е добра новина за всеки, който иска европейската солидарност да води до изравняване на стандарта на живот в Източна и Западна Европа, а не до необясним стандарт за малцина близки до властта.
 

Новият Европейски главен прокурор ще има широки преки правомощия за преследване на корупцията, измамите с Еврофондове и трансграничните измами с ДДС.  „Призоваваме и всички български членове на Европейския парламент да гласуват за избора на г-жа Кьовеши за Европейски главен прокурор“, се казва в официалната позиция на “Демократична България” към българските евродепутати и министерски съвет, който трябва да вземе решение кого ще подкрепи държавата ни.

 

Според демократите номинацията на дългогодишния Главен прокурор и ръководител на Националната антикорупционна прокуратура (DNA) на Румъния, г-жа Лаура Кьовеши, за Европейски главен прокурор е добра новина за всеки, който иска европейската солидарност да води до изравняване на стандарта на живот в Източна и Западна Европа, а не до необясним стандарт за малцина близки до властта.  Освен всички български членове на Европейския парламент  демократите призовават и Министерски съвет да вземе ясно и категорично решение – българските представители в Съвет “Правосъдие и Вътрешни работи” еднозначно да подкрепят г-жа Лаура Кьовеши за поста Европейски главен прокурор и да се разграничат от опитите на корумпираното социалистическо правителство в Букурещ да провали кандидатурата й.

 

„Изборът на Европейски главен прокурор е особено важен и за България – защото ние сме най-бедни в ЕС, с най-голяма нужда от подкрепа, но и с най-тежки проблеми с корупцията. Именно поради това за България е от ключово значение да има външен надзор върху дейностите на родната прокуратурата, защото за 10 години сме получили над 35 милиарда лева от ЕС и при фрапиращите данни за злоупотреба с европейските финансови средства няма нито един осъден из редиците на упражняващите властта у нас“, мотивират още предложението си политическата формация.

 

 „Европейската солидарност е за честните хора, а не за крадците”, обявяват още от “Демократична България” посочвайки, че стартът на Европейската прокуратура е ключова крачка към постигане на тяхната основната цел  в политиката по кохезия и управление на Европейските фондове, която е парите на европейския данъкоплатец да се изразходват в полза на гражданите и бизнеса, а не на корумпирани политически кръгове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3856 |15.01.2019 Евродепутатите се надяват да няма Брекзит . 1| 4184 |21.12.2018 Демократите искат вето на промените в закона за КПКОНПИ . 4| 4066 |13.11.2018 Майките призовават: Напишете какво мислите за Валери Симеонов . 0| 4106 |07.11.2018 Иво Инджев: Демократите ще засилят разследването срещу Тръмп за връзките му с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads