Реклама / Ads
24| 8945 |17.10.2020 НОВИНИ

Ден 101 на протеста: Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията остават непроменени - оставка на Борисов и Гешев /видео/

.
Клеър Дейли на протеста Източник: БГНЕС
Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията на протестиращите през 101-ия ден на протеста остават непроменени - оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев. От Отровното трио заявиха, че вече няма да има Велики народни въстания, но всеки ден ще има изненади.
 

Към 21:00 часа протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие по жълтите павета.

 

Протестиращите се насочиха към Орлов мост и блокираха движението там.

 

"Отвориха се пътеки, за които доскоро не мечтаехме, разрушихме едно мълчание, основно на Европейския парламент и успяхме да разединим една основна партия", отбеляза проф. Велислав Минеков.


.

В 101-вия ден на антиправителствените протести в София дойде ирландският евродепутат Клеър Дейли, която нашумя с острите си изказвания за страната ни.


.

В началото на словото си тя поздрави протестиращите на български език. Дейли е категорична, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на българите и се обяви за провеждането на предсрочни избори.


.

Тя обяви от трибуната на демонстрациите, че е тъжна, защото "управляващите не чуват гласа на протеста и злоупотребяват с властта". И обеща, че гласът на недоволството ще се чуе, където е било невъзможно досега.


.

"Ако Бойко Борисов, този парламент и Йорданка Фандъкова си отидат,  обещавам, че ще живеем с вас три пъти по-добре", заявиха протестиращи. И обявиха, че утре от 16:00 ч. до 18:00 ч. блокирано за движение ще бъде Цариградско шосе. Целта на протестиращите е да може хората да се приберат от пътуване и да успеят да дойдат на протеста. А ако на Цариградско се съберат недоволни, панират да тръгнат от там и да се придвижат пеша до площада в София, където обичайно се провеждат демонстрациите.

 

Движението по "Цар Освободител" бе блокирано, а от трибуната организаторите предупредиха, че на 17 октомври, между 16 ч. и 20 ч., ще затворят бул. "Цариградско шосе". Вчера организаторите от "Отровното трио" обявиха, че приключват с т.нар. "Велики народни въстания", но за сметка на това оттук нататък ще готвят изненади.

 

Очаква се тази вечер пред протестиращите да говори евродепутатът Клеър Дейли. Вчера тя бе в Поморие и не можа да се включи на живо по време на протеста заради проливния дъжд в столицата. Дейли е в България, за да изясни същината на конфликт между нейни сънародници и управата на апартаментен комплекс, в който са инвестирали.
.

.

 

Ще продължаваме с нашите искания и на 102-рия ден, заяви един от организаторите на протестав София Арман Бабикян.

 

По думите му оставката на Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии.

 

Протестът прогони мълчанието и страха, каза още той.

 

Въпреки проливния дъжд вчера, стотици граждани от цялата страна се събраха в София за петото Велико народно въстание. То получи солидна подкрепа от Европа – двама евродепутати говориха от импровизираната трибуна пред президентството, а един се включи в жива видеовръзка от Брюксел. Те бяха категорични, че Европа не е сляпа и подкрепя справедливите искания на протестиращите българи.

 

Ескалация на напрежението имаше пред сградата на БНТ. Протестиращи се опитаха да пробият полицейската охрана и да нахлуят вътре, докато се излъчваше предаването "Панорама", където един от гостите беше Арман Бабикян от "Отровното трио".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8315 |17.10.2020 Евродепутатът Иван Синчич: Хърватска е клептокрация, но България е по-зле . 13| 6523 |17.10.2020 Евродепутатът Клеър Дейли: Промяната определено е близо. Хората на протеста я направиха възможна! . 28| 9166 |16.10.2020 Клеър Дейли в ”ЕвроДикоФ”: Не вярвайте на мними „спасители“ отвън - такива няма! . 55| 7152 |10.10.2020 Евродепутатът Александър Йорданов нарече протестиращите ”простаци” и ”лумпени”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads